– Engasjerte alumni svært viktig for FT-rangeringen

øystein thøgersen_eivind senneset
– Siviløkonomstudiet er NHHs flaggskip. FT-rangeringen av masterprogrammet er derfor svært viktig for NHH, og innsikten fra våre alumn er uvurderlig, understreker rektor Øystein Thøgersen. Foto: Eivind Senneset
NHH Av Sigrid Folkestad

11. april 2024 15:59

– Engasjerte alumni svært viktig for FT-rangeringen

NHHs sitt masterprogram er i verdensklasse, ifølge Financial Times sin siste rangering. I 2023 gikk NHH fram to plasser. – Engasjerte alumni, som bidrar med innsikt og erfaringer, var viktig for rangeringen, sier Øystein Thøgersen.

FT-rangeringene

  • NHH alumn som mottar spørreskjema fra FT, har fullført utdanningen tre år tidligere.
  • FT krever at en betydelig andel av alumni skal svare på undersøkelsen.
  • FT har justert rangeringene over tid. De siste årene har for eksempel karbonavtrykk, undervisningstimer om ESG, hvordan nå nullutslippsmål og betydning av alumni-nettverk kommet med.
  • Internasjonale akkrediteringer er også stadig viktigere kvalitetsindikatorer. NHH har Triple Crown som består av de tre akkrediteringene EQUIS, AACSB og AMBA.

I 2023 fikk NHH en 90. plass i konkurranse med de hundre beste handelshøyskolene i Europa. Å være blant topp hundre sier mye om kvaliteten på studieprogrammet.

NHH har vært inne på Financial Times sin rangering av Europas beste handelshøyskoler siden 2005.

Styrke NHHs posisjon

– Først og fremst er internasjonal konkurranse skjerpende og gjør oss bedre. Det gir oss verdifull tilbakemelding og bidrar til å utvikle NHHs strategi for utdanning og alumni-engasjementet, sier NHHs rektor Øystein Thøgersen.

Mange unge bruker rangeringer som et verktøy når de skal velge studiested.

øystein thøgersen_siv dolmen
– Internasjonal konkurranse er skjerpende og gjør oss bedre, sier NHH-rektor Øystein Thøgersen.. Foto: Siv Dolmen

– Og det gjelder spesielt internasjonale kandidater. En sterk posisjon kan hjelpe NHH med å tiltrekke seg ambisiøse og høyt kvalifiserte studenter, sier NHH-rektoren. 

Flaggskipet

Financial Times utfører årlig flere delrangeringer av ulike studieprogrammer ved europeiske handelshøyskoler. Ved slutten av året blir disse slått sammen i en samlerangering. NHH deltar normalt i fire delrangeringer.

– Siviløkonomstudiet, NHHs fulltids masterprogram i økonomi og ledelse, er vårt flaggskip. Rangeringen av masteren er derfor svært viktig for NHH, sier Thøgersen.

Når FT rangerer handelshøyskolene, baserer de seg på faktorer som inntekt og karriereutvikling og institusjonens sosiale ansvar og globale påvirkning. Noe rapporterer NHH direkte til FT, men store deler av datamateriale henter FT fra sine undersøkelser blant alumni.

– Innsikten fra NHHs alumni er uvurderlig, understreker Thøgersen.

Bilde av NHH-logo. Foto: Ganeshfoto

NHH går fram to plasser på FT-rangering

Norges Handelshøyskole har fulltids masterprogram i verdensklasse. Det viser siste Financial Times-rangering.
NHH campus

NHH fått prestisjefylt akkreditering

Norges Handelshøyskole har fått AACSB-akkreditering. – Dette er en anerkjennelse av NHH som en av de ledende handelshøyskolene i verden, sier rektor Øystein Thøgersen.