Norges frittalende fotballpresident til NHH

Lise Klaveness, av Johannes Dalen Giske
Fotballpresident Lise Klaveness er årets Lehmkuhlforeleser på NHH. – Jeg har selvfølgelig ikke alle svar på hva som er god ledelse i krevende tider, men jeg vil dele historier og erfaringer om mange av de dilemmaene som internasjonale fotballedere står overfor i 2023. Foto: Johannes Dalen Giske
NHH Av Sigrid Folkestad

29. september 2023 10:20

Norges frittalende fotballpresident til NHH

Fotballpresident Lise Klaveness ble verdenskjent etter Qatar-talen i 2022, da hun kritiserte den mektige FIFA-organisasjonen. Hun er årets Lehmkuhlforeleser på NHH 4. oktober.

– Jeg har ikke har alle svar på hva som er god ledelse i krevende tider, men jeg vil dele historier, erfaringer og tanker om mange av de dilemmaene som fotballedere verden over står overfor i 2023, sier Lise Klaveness.

Den tidligere fotballproffen er utdannet jurist, har vært dommerfullmektig, advokat hos advokatfirmaet Hjort og i Norges bank. 

Drive fram endring

Onsdag 4. oktober inntar hun talerstolen i NHHs aula, som årets Lehmkuhlforeleser. Foredraget har tittelen «Leadership in complex and difficult global times».

I mars 2022 ble Klaveness historiens første kvinnelige president i Norges Fotballforbund. Tre uker senere gikk hun på talerstolen i Qatar, da FIFA avholdt sin årlige kongress. Hun rettet kritikk til FIFA for brudd på menneskerettigheter, og diskriminering av kvinner og LHBT.

Stå oppreist

Hennes tale gikk verden rundt. 42-åringen fra Meland i Nordhordland ble svært profilert.

– Det er også et annet poeng som vil ta med meg i foredraget på NHH. Det handler om hvordan ledere skal klare å stå oppreist når de kjemper med utfordrende oppgaver. Hvordan finne styrke til å drive endringer og være handlingsorientert i usikre tider?, spør Klaveness.

Lehmkuhlforelesningen er til minne om statsråd Kristofer Lehmkuhl (1855-1949), som var arbeidsminister i Chr. Michelsens regjering i 1905. Han kalles for "Høgskolens Far" og har æren for opprettelsen av NHH. Forelesningen holdes nær Lehmkuhls fødselsdag, 26. september.

Fakta om arrangementet:

Tidspunkt: Onsdag 4. oktober 2023 klokken 11:15 – 12:10. Dørene åpner kl. 10.50

NHH. Forelesningen holdes i Aulaen.