Fikk jobb i London mens han var NHH-student

Bilde av Aelon Nicolson. Foto: Helge Skodvin / Unsplash v. Alev Takil
JOBBER I LONDON: – Å fullføre dobbeltgraden i BAN-spesialiseringen ved NHH var en fantastisk opplevelse, og jeg lærte mer om utnyttelse av data enn jeg noen gang hadde trodd, sier tidligere NHH-student, Aelon Nicolson. Foto: Helge Skodvin / Unsplash v. Alev Takil
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

31. mars 2023 14:55

Fikk jobb i London mens han var NHH-student

– Kunnskap og ferdigheter innen teknologi og dataanalyse vil bare øke i betydning, sier tidligere NHH-student, Aelon Nicolson. Han jobber nå som global data-spesialist hos Bloomberg i London.

– Jeg valgte NHH fordi skolen tilbyr en internasjonalt konkurransedyktig akademisk setting og har den perfekte størrelsen til å levere et mangfoldig utvalg av kurs, aktiviteter og tjenester til studenter, samtidig som den forblir et tett sammenknyttet miljø av norske og internasjonale studenter, sier Aelon Nicolson (24) fra Victoria i Canada.

I august i fjor begynte han som global data-spesialist i fondsteamet til Bloomberg LP London. Nicolson er tidligere dobbelgradsstudent og studentambassadør for NHH.

Som dobbelgradsstudent fikk Nicolson muligheten til å uteksamineres med to mastergrader. Han tilbrakte sitt første år av programmet ved Ivey Business School ved Western University i Canada. Det andre året tok han spesialiseringen Business Analytics (BAN) ved NHH i Bergen.

Fantastisk opplevelse

Forretningsanalyseferdigheter er etterspurt i det moderne arbeidsmarkedet.

Nicolson valgte Business Analytics-spesialiseringen fordi han ønsket å lære mer om statistisk analyse og hvordan selskaper kan bruke data de samler inn til å få ny innsikt og støtte planleggingen av forretningsdriften.

Han lærte også om programmering og dataadministrasjon, hvordan bruke verktøy som maskinlæring og kunstig intelligens for automatisert beslutningsstøtte og mer.

– Å fullføre dobbeltgraden i BAN-spesialiseringen ved NHH var en fantastisk opplevelse, og jeg lærte mer om utnyttelse av data enn jeg noen gang hadde trodd, konstaterer han.

Får svært etterspurte ferdigheter

Hvorfor er det viktig med teknologiske ferdigheter som økonom?

– I en stadig mer digitalisert verden ser bedrifter etter kandidater utstyrt med teknologiske ferdigheter, og en spesialisering i BAN gir deg nettopp det. Det finnes en rekke ulike sider av forretningsanalyse du kan lære om og utforske. Dermed får studentene ferdigheter som gjør dem ettertraktet for arbeidsgivere samtidig som de oppdager karriereinteresser og muligheter de ikke visste at de hadde.

Analyseverdenen er i stadig utvikling, og det har aldri vært et bedre tidspunkt å utdanne seg innen forretningsanalyse, ifølge den tidligere NHH-studenten.

– Ferdighetene du får gjennom BAN-spesialiseringen blir bare av større betydning og hjelper deg med din akademiske og profesjonelle utvikling langt inn i fremtiden.

Savner Bergen

Selv om Nicolson trives svært godt i London, savner han også Bergen. Fjorårets feiring av 17. mai gjorde inntrykk. Han vil derfor ikke gå glipp av sjansen til å feire dagen i Bergen også i år.

– Jeg ser virkelig fram til det og håper været blir bra, sier han.

– Vi krysser fingrene! Et siste spørsmål: Hva er ditt beste NHH-minne?

– Det er vanskelig å velge et enkelt øyeblikk, da minnene jeg fikk ved NHH er ulikt noe jeg har opplevd før. Å ha muligheten til å gå på en skole så langt hjemmefra og få nye venner fra forskjellige land har virkelig vært en uvurderlig opplevelse, sier han og legger til:

– Å bli med i NHHI Baseball var et høydepunkt i min tid i Bergen, og jeg oppfordrer på det sterkeste nye studenter til å engasjere seg på campus for å få mest mulig ut av tiden sin på NHH.