Si hei til Dino!

Dinogen Uruthiran
LEDER NHHS: – Vervet er todelt for meg; jeg får personlig utvikling, samtidig som jeg gir noe tilbake, sier masterstudent Dinogen Uruthiran. Foto: Ingrid Aarseth Johannessen
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

8. februar 2023 10:16

Si hei til Dino!

Dinogen Uruthiran (23) er leder av Norges kanskje mest aktive studentforening. Hans råd til nye studenter: – Gjør det som holder motivasjonen din oppe.

– Jeg visste at skolen er best i landet på sitt felt og at studentmiljøet er utrolig bra, sier masterstudent Dinogen Uruthiran (23), og skyter inn:

– Det beste med NHH er studentforeningen! Du får mange gode relasjoner, samtidig som du utvikler deg. Vennene du får kan bli venner for livet, men kan også bli viktige kontakter i framtiden. Hvem vet hvor vi er om 10 til 20 år? 

Leder 3600 studenter

I januar tok han over det viktige vervet som leder av studentforeningen (NHHS). Det betyr at han jobber for NHHs rundt 3600 studenter.

Masteroppgaven leverte Uruthiran i desember og jobb i McKinsey er for lengst i boks. Vervet er imidlertid så viktig for han, at han valgte å utsette jobbstart med et halvt år.

Det tok heldigvis den nye arbeidsplassen fint:

– De så hvor mye personlig utvikling vervet kom til å gi meg og var positive til at jeg fikk ett ekstra semester i Bergen.

Liker det hektisk

Uruthiran forteller at han trives best når det er mye som skjer og når han har mange mennesker rundt seg. Fritiden har siden barndommen stort sett gått mye til fotball. De siste fire årene har han vært hovedtrener for Åsane fotball, gutter 16- og 19-laget, og G19-laget i Sandviken.

Det var veldig givende, og det var på en måte min tilflukt under korona. Der var det normal aktivitet og jeg ble ikke isolert på samme måte som mange andre. Jeg var på fotballbanen fem til seks dager i uken og reiste omtrent annenhver helg for å spille kamper. Sett i ettertid brukte jeg kanskje litt vel mye tid på trenerjobben, sier Uruthiran og smiler.

Han er ikke lenger fotballtrener, men tilbringer mye tid på NHHI sitt futsallag; Parkettgutta.

Les også:

NHH-student Dinogen Uruthiran (21). Foto Mari Kittilsen

Kombinerer NHH-studier med trenerjobb

NHH-studenten Dinogen Uruthiran (21) fra Asker bruker opptil seks dager i uken i jobben som fotballtrener i Åsane Fotball.
Bilde av Dinogen Uruthiran som fotballtrener, og Uruthiran sammen med Lars Kilen etter innlevert masteroppgave. Foto: privat
De siste fire årene har Dinogen Uruthiran vært fotballtrener ved siden av studiene. – Det var veldig givende, og det var på en måte min tilflukt under korona. Bildet til høyre viser Uruthiran og Lars Kilen som tar det tradisjonsrike NHH-bildet etter innlevert masteroppgave. Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball.no/privat

– Hvilke erfaringer tar du med deg fra trenerjobben? 

– Jeg lærte veldig mye! Jeg lærte å balansere tiden min og hvordan håndtere ulike interesser samtidig, sier han, og utdyper:

– Det er mange ulike aktiviteter som kan gi deg relevant erfaring, så det er viktig å se mulighetene som finnes der du er. I NHHS er det for eksempel veldig mye som gir deg nyttig praksis.

Uruthiran anbefaler studenter å velge jobber og verv basert på interesser og ikke bare det som ser bra ut på CV-en:

– Gjør det som holder din motivasjon oppe!

Kunne ikke si nei

Uruthiran beskriver seg selv som en som liker å ta ansvar. Det å ta lederrollen, har så lenge han kan huske vært naturlig for han. Ledervervet i studentforeningen var en mulighet han bare måtte gå for.

– Vervet er todelt for meg; jeg får personlig utvikling, samtidig som jeg gir noe tilbake til NHHS som har gitt meg så mye de siste årene. 

Som leder kommer han til å jobbe for at studentforeningen skal ha flere åpne, lavterskel-arrangementer. Målet er at flest mulig av studentene skal bli med på det som skjer.

Les også:

NHH-erne Peder Undeli (25) og Tobias Myrvoll (24)

Vant årets master: – Trodde først det var en spøk

NHH-erne Tobias Myrvoll (24) og Peder Undeli (25) skrev masteroppgave om priseffektene av strømkabelen mellom Norge og Tyskland. Institutt for foretaksøkonomi kåret den til årets beste masteroppgave.

Fra ingeniørplaner til lederspire

Som liten drømte Uruthiran om å bli lege. Senere var det ingeniør han ville bli, men på videregående spiret interessen for økonomistudier.

– Jeg hadde en veldig flink og inspirerende lærer i økonomistyring, og det var han som fikk meg inn på det sporet. Etter det var veien kort: det måtte jo bli NHH!

Det han liker best med siviløkonom-utdanningen er de mange mulighetene det gir:

– Studiet åpner veldig mange dører, og du låser deg ikke til en bransje eller ett yrke. Si at du er interessert i fotball, da kan du få deg en jobb innen denne bransjen når du er ferdig. Du kan også kombinere jussinteresse med økonomi. NHH har veldig mange valgfag og en rekke spesialiseringer, så du kan legge opp det løpet som passer for deg.

Bilde av Dinogen Uruthiran på ulike studentforeningen-arrangementer. Foto: Foto NHHS
Dinogen Uruthiran har brukt mye tid i studentforeningen som han nå leder. Han har blant annet vært leder for Parkettgutta, vært assisterende eksternsjef i Bergen Challenge og vært med på å arrangere Symposiet og UKEN. Foto: Foto NHHS

Norgesmester i utveksling

NHH-studenter har mange muligheter til å få internasjonal erfaring i løpet av studiet. Selv var Uruthiran ett semester i Singapore i starten av 2020. Han anbefaler alle å dra på utveksling om de har mulighet.

– NHH er norgesmester på utveksling, og legger veldig til rette for at studentene skal dra ut i verden. Semesteret i Singapore var utrolig lærerikt. Jeg lærte mye av å bo i et annet land, og få egen hverdag der.

– Hva vil du si er det beste med utveksling?

– Du vokser så enormt som person!

Les også:

Bilde av Malin Rebekah Svarstad. Foto: Helge Skodvin

Nytt finanskurs ser bort fra karakterer

– Vi skal bidra til at norsk finansbransje kan trekke på en mer mangfoldig kompetansebase, sier NHHs rektor Øystein Thøgersen.