NHH-Symposiet 2023: – Vi ønsker å utfordre

 NHH-Symposiet 2023 markerer 40 år denne våren. Årets arrangement ledes av blant andre styreleder Aleksander Stabell Eriksen, programansvarlig Harald Sollohub Stensaker,  økonomiansvarlig Espen Møller Pettersen og arrangementsansvarlig Julie von Krogh. Bildet i midten: HR-ansvarlig Ingrid Follaug og Sollohub Stensaker. Foto: Sigrid Folkestad
NHH-Symposiet 2023 markerer 40 år denne våren. Årets arrangement ledes av blant andre styreleder Aleksander Stabell Eriksen, programansvarlig Harald Sollohub Stensaker, økonomiansvarlig Espen Møller Pettersen og arrangementsansvarlig Julie von Krogh. Bildet i midten: HR-ansvarlig Ingrid Follaug og Sollohub Stensaker. Foto: Sigrid Folkestad
NHH Av Sigrid Folkestad

20. februar 2023 11:40

NHH-Symposiet 2023: – Vi ønsker å utfordre

Hvordan skal vi forme Norge sin fremtid de neste sju årene? spør årets NHH Symposiet. – Vår ambisjon er å peke på mulighetene, svarer programansvarlig Harald Sollohub Stensaker.

Hele 400 studenter ved Norges Handelshøyskole er i sving for å lage næringslivskonferansen NHH-Symposiet. Onsdag 22. og torsdag 23. mars kommer næringslivstopper og samfunnsdebattanter for å diskutere følgende:

«Fra norgesmestere til verdensmestere: Hvordan skal vi forme Norge sin fremtid de neste syv årene?»

NHH-erne Peder Undeli (25) og Tobias Myrvoll (24)

Vant årets master: – Trodde først det var en spøk

NHH-erne Tobias Myrvoll (24) og Peder Undeli (25) skrev masteroppgave om priseffektene av strømkabelen mellom Norge og Tyskland. Institutt for foretaksøkonomi kåret den til årets beste masteroppgave.

Vil utfordre publikum

Aleksander Stabell Eriksen er leder for NHH-Symposiet, som organiserer cirka 400 NHH-studenter. I ledelsen sitter også programansvarlig, Harald Sollohub Stensaker. 

– Begynner dere å få alt på plass nå?

– Ja, nå begynner ting virkelig å falle på plass rundt konferansen. Det er enda en del igjen å gjøre før NHH-Symposiet starter 22. mars, men heldigvis har vi mange utrolig flinke og engasjerte studenter i organisasjonen som sørger for at alt går som det skal.

les programmet: NHH-Symposiet 2023

– Hva ønsker dere å få til med årets program?

– Vi ønsker å skape en konferanse som utfordrer publikum til å tenke over hva Norge, både samfunn og næringsliv, kan gjøre for å ta en ledende rolle i verden i årene som kommer. Det siste året har vært preget av geopolitisk og økonomisk uro. Dette har vært mye oppe i media og på andre konferanser. Vi ønsker nå å ta samtalen videre fra å diskutere problemene til å utforske løsningene, sier Stensaker.

Styreleder Aleksander Stabell Eriksen, programansvarlig Harald Sollohub Stensaker,  arrangementsansvarlig Julie von Krogh og økonomiansvarlig Espen Møller Pettersen.
Styreleder Aleksander Stabell Eriksen, programansvarlig Harald Sollohub Stensaker, økonomiansvarlig Espen Møller Pettersen og arrangementsansvarlig Julie von Krogh. Foto: Sigrid Folkestad

kjente næringslivsnavn

– Hvordan klarer dere å få inn så mange kjente næringslivsnavn?

– Først og fremst fordi NHH er et godt kjent varemerke i norsk næringsliv, og vi opplever at mange er interessert i å ta en prat med oss. I tillegg strekker historien til NHH-Symposiet tilbake 40 år, og det er dermed mange i næringslivet som har vært involvert med å både arrangere og delta her før.

Disse faktorene gir organisasjonen en god fot inn døren, mener Stensaker, i tillegg til at de prøver å få tydelig fram hva de ønsker å oppnå med konferansen og hvorfor foredragsholderne skal komme.

– Hvordan er et perfekt symposium, sett med dine øyne?

Bilde av NHH-studenter. Foto: Helge Skodvin

NHH-ere er tilfredse med studiene

Siste Studiebarometeret viser at NHH skårer spesielt høyt på arbeidslivsrelevans. – Studentene våre er også blant de mest tilfredse og arbeidsomme i landet, sier prorektor Stig Tenold.
Dinogen Uruthiran. Foto: privat

Si hei til Dino!

Dinogen Uruthiran (23) er leder av Norges kanskje mest aktive studentforening. Hans råd til nye studenter: – Gjør det som holder motivasjonen din oppe.

– Det er en engasjerende konferanse med tydelig studentpreg, som virkelig setter i gang diskusjonen i pausene og på banketten. På det perfekte Symposiet har ingen i publikum noe behov for å dra opp telefonen og sjekke epost. Jeg ønsker at samtlige deltakere reiser hjem med nye impulser, nye forbindelser, og fornyet inspirasjon som de kan ta med seg inn i hverdagen, sier programsjefen.

Harald Sollohub Stensaker
Til sommeren pakker Harald Sollohub Stensaker kofferten og drar til Australia: – Jeg skal ta en ettårig master i Global Management ved University of Queensland gjennom dobbelgradsprogrammet til NHH. Da er jeg ferdig utdannet sommeren 2024. Foto: Sigrid Folkestad

Drar til Australia

– Tror du det blir mange gode samtaler og debatter?

– Absolutt! Med dette programmet, tror jeg vi vil få mange spennende foredrag og panelsamtaler fra profiler med unik kompetanse. Innslagene blir gode, og innholdet på konferansen er svært dagsaktuelt og vil treffe et bredt publikum.

Bilde av Malin Rebekah Svarstad. Foto: Helge Skodvin

Nytt finanskurs ser bort fra karakterer

– Vi skal bidra til at norsk finansbransje kan trekke på en mer mangfoldig kompetansebase, sier NHHs rektor Øystein Thøgersen.

– Du er dobbelgradsstudent med finansspesialisering. Hva gjør du etter 23. mars?

– Først og fremst skal jeg ta en liten pust i bakken i noen dager, før jeg fullfører masteren min i finans her på NHH denne våren. Til sommeren reiser jeg til Australia for å ta en ettårig master i Global Management ved University of Queensland gjennom dobbelgradsprogrammet til NHH. Da er jeg ferdig utdannet sommeren 2024.

Bilde av Mina Henni Røhme og Ina Lisa Tobiassen.

– Vi har virkelig fått uttelling

Mina Henni Røhme (25) og Ina Lisa Tobiassen (24) fikk prisen for beste masteroppgave i 2022 ved Institutt for samfunnsøkonomi.