NHH hadde rekordhøye poenggrenser i 2022

nhh immatrikulering
Svært mange ønsker å ta en femårig master i økonomi og administrasjon ved Norges Handelshøyskole. I 2022 gjorde poenggrensen et stort byks oppover. Foto: Smakebiter fra noen av NHHS immatrikuleringsseremonier (Helge Skodvin)
NHH Av Sigrid Folkestad

13. februar 2023 11:40

NHH hadde rekordhøye poenggrenser i 2022

Mange elever i videregående finteller nå på skolepoengene. Holder det til en plass på Norges mest populære studieprogram?

Torsdag 20. juli blir en avgjørende dag for mange søkere til høyere utdanning. Da kommer meldingen fra Samordna opptak: 

Kommer du inn på førstevalget?

Da fjorårets opptakstall ble offentliggjort i sommer, ble det klart at søkere rett fra videregående måtte ha 55,4 poeng for å komme inn på NHH. Det var et stort byks. Oppgangen var på hele 0,9 poeng.

Norges Handelshøyskole har cirka 3 500 fulltidsstudenter. Campus ligger en kort busstur unna Bergen sentrum, med utsikt over innseilingen til byen. Dinogen Uruthiran er leder for studentforeningen ved NHH, og kan skimtes på bildene fra UKEN: Foto: NHHS
Norges Handelshøyskole har cirka 3 500 fulltidsstudenter. Campus ligger en kort busstur unna Bergen sentrum, med utsikt over innseilingen til byen. Dinogen Uruthiran er leder for studentforeningen ved NHH, og kan skimtes på bildene fra UKEN: Foto: NHHS

Historisk høyt poengkrav

Poengkravet hadde aldri vært høyere. Det samme var tilfelle for ordinær kvote, altså søkerne med ekstrapoeng. Nedre grense var 58,9 poeng.

Poenggrenser NHH:

2022

FØRSTEGANGSVITNEMÅL: 55,4

Ordinær: 58,9

2021

FØRSTEGANGSVITNEMÅL: 54,5

Ordinær: 58,3

2020

Førstegangsvitnemål: 54,6

Ordinær: 57,8

2019

Førstegangsvitnemål: 52,7

Ordinær: 56,4

2018

Førstegangsvitnemål: 53 

Ordinær: 56,6

 

– Norges Handelshøyskole tiltrekker seg svært gode søkere. Evnen til å rekruttere fremragende, faglig entusiastiske studenter er nøkkelen til vår ledende posisjon innen økonomisk-administrativ utdanning, sa rektor Øystein Thøgersen i sommer.

Hva så med antall søkere?

2 073 førsteprioritetssøkere

Det er stor interesse rundt hvor mange som søker seg til de ulike studieprogrammene ved universiteter og høgskoler. Dette blir klart i april, når Samordna opptak offentliggjør årets søkertall.

NHHs studieprogram har vært landets mest populære tre år på rad, målt i antall førsteprioritetssøkere per studieplass. I fjor hadde NHH 500 studieplasser på det integrerte femårige programmet.

NHH, Øystein thøgersen

Totalt var det nærmere 4 700 søkere (inkludert førsteprioritetssøkere) som hadde NHH-studiet på listen i sin søknad til høyere utdanning i 2022. 

  • 2022: 2 073 førsteprioritetssøkere
  • 2021: 2 212 førsteprioritetssøkere
  • 2020: 2 112 førsteprioritetssøkere

I selskap med verdens 100 beste

Hvert år rangerer Financial Times verdens beste handelshøyskoler. Her er NHH i selskap med de 100 beste utdanningsinstitusjonene innen økonomi og administrasjon i verden.

NHH er inne som eneste norske handelshøyskole med sin master i økonomi og administrasjon, for mange kjent som siste del av siviløkonomstudiet.

Bilde av høyblokka. Foto: Helge Skodvin

NHH har Norges beste master på FT-rangering

NHH har landets beste fulltids masterprogram innen økonomi og administrasjon og er den eneste norske handelshøyskolen på den siste Financial Times-rangeringen.

Med en så anerkjent mastergrad, er kandidatene fra NHH ettertraktet i arbeidsmarkedet.

De fleste masterstudentene ved NHH får tilbud fra en eller flere arbeidsgivere før studieslutt. Siste arbeidsmarkedsundersøkelse, viste at hele 89 prosent av dem signerte kontrakt mens de ennå var studenter på NHHs campus i Bergen. Arbeidsgivere kaprer NHH-kandidatene gjerne ett år før de er ferdig med studiene.

Immatrikulering 2021 NHH

NHH-kandidater rett ut i relevante jobber

Svært sterkt arbeidsmarked for NHH-kandidater: Mer enn 97 prosent av de nyutdannede fra 2021 var i jobb eller videre studier rett etter fullført mastergrad. Nesten ingen går til offentlig sektor.

Mange elever i videregående ser etter muligheter for å reise ut når de blir studenter. NHH legger til rette og oppfordrer alle studentene til å reise ut.

Og NHH-studenter reiser mye:

Andelen studenter ved NHH som reiser ut ligger skyhøyt over alle andre studiesteder i Norge. Listen over land du kan dra til er lang. 

15. april er siste frist for å søke eller legge til flere studieønsker i søknaden din.