NHH blant Europas 50 beste

Bilde av NHH-rektor Øystein Thøgersen med et juletre og NHH-bygget i bakgrunnen. Foto: Siv Dolmen/Ingunn Gjærde
RANGERING: Financial Times’ har rangert 90 europeiske utdanningsinstitusjoner i årets samlerangering. NHH er på 45. plass. Til venstre: NHH-rektor Øystein Thøgersen. Foto: Siv Dolmen/Ingunn Gjærde
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

4. desember 2023 08:41

NHH blant Europas 50 beste

Norges Handelshøyskole er på 45. plass på Financial Times’ samlerangering av Europas beste businesskoler. Det er samme plassering som i fjor.

Samlerangeringen dekker fem delrangeringer som Financial Times har i løpet av året. Det er 90 europeiske utdanningsinstitusjoner som er rangert. 

HEC Paris og London Business School beholder sine topplasseringer, med henholdsvis første og andre plass. Iese Business School er i år på tredje plass, og dytter ESCP Business School ned til en fjerde plass. I Norden er det Stockholm School of Economics som gjør det best, med en 23. plass.

Se alle resultatene

Les også:

Foto: Silje Katrine Robinson

– Bedriftsinterne programmer i verdensklasse

NHH Executive og AFF får rekordplassering på Financial Times-delrangering, og går fram to plasser fra i fjor.

Flere CEMS-skoler utmerker seg

Tre av de seks beste er CEMS-skoler, og det er HEC Paris, Bocconi University og University of St.Gallen. CEMS er et internasjonalt masterprogram (CEMS MIM) som tilbys ved flere ledende handelshøyskoler. NHH er Norges eneste medlem av nettverket.

På rangeringen er det også flere handelshøyskoler som inngår i den europeiske alliansen ENGAGE.EU, som NHH også er en del av.

Les også:

Bilde av NHH-fasade. Foto: Hallvard Lyssand

NHH har EMBA-spesialiseringer i toppklasse

Financial Times har rangert verdens 100 beste Executive MBA. – Den bekrefter at NHH er en ledende internasjonal handelshøyskole, sier rektor Øystein Thøgersen.
Bilde av NHH-logo. Foto: Ganeshfoto

NHH går fram to plasser på FT-rangering

Norges Handelshøyskole har fulltids masterprogram i verdensklasse. Det viser siste Financial Times-rangering.

Vektlegger lønn

Samlerangeringen til FT vektlegger blant annet bærekraftsdimensjoner, nåværende lønn og lønnsøkning til NHH-kandidater, samt mangfold og internasjonalisering blant studenter og fagstab. Slik er vektingen av de fem delkategoriene:

  • MBA (25 prosent) – NHH var ikke med på denne
  • EMBA (25 prosent)
  • Masters in Management (25 prosent)
  • Executive Education Open (12,5 prosent)
  • Executive Education Custom (12,5 prosent)