Kjell Ove Røsok har fått Bronsesvampen

Sivert Sundre Abrahamsen, bacheloransvarlig ved NHH, overrakk Bronsesvampen til førsteamanuensis Kjell Ove Røsåk. Foto: Hallvard Lyssand
Sivert Sundre Abrahamsen, bacheloransvarlig ved NHH, overrakk Bronsesvampen til førsteamanuensis Kjell Ove Røsåk. Foto: Hallvard Lyssand
Av Sigrid Folkestad

15. desember 2023 13:16

Kjell Ove Røsok har fått Bronsesvampen

NHHs bachelorstudenter har valgt sin favorittforeleser denne høsten: Førsteamanuensis Kjell Ove Røsok får Bronsesvampen for ekstraordinær god undervisningsinnsats.

Kjell Ove Røsåk er førsteamanuensis ved Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap. Han er emneansvarlig for og underviser i faget BED2: Finansregnskap, som tar for seg utarbeidelse og analyse av finansregnskap. Hovedformålet er å gi studentene et godt grunnlag for å forstå regnskapsinformasjon.

Bilde av Kjetil Bjorvatn. Foto: Helge Skodvin

Kjetil Bjorvatn vinner av undervisningspris

Professor Kjetil Bjorvatn ved Institutt for samfunnsøkonomi fikk årets «Inspirational Teaching Award», og 250 000 kroner.

- Det tyngste faget

Det var Sivert Sundre Abrahamsen, bacheloransvarlig ved NHH, som holdt tale til Røsok på NHH allmøte fredag.

– Denne høsten går Bronsesvampen til en foreleser for et fag som har blitt regnet av studentene som det tyngste faget på bachelor. Studentene beskriver han som en engasjert og ivrig formidler. Undervisningen er ryddig, lærerik og nøye.

Han har gjort en hel del endringer på kurset etter tilbakemeldinger fra tidligere kull. Dette viser en evne til å ønske det beste for studentene sine, sa Abrahamsen.

Justerte underveis

I tillegg, fortalte Abramsen, har Røsok gjennom hele kursperioden hatt løpende kontakt med kullrepresentantene for å få tilbakemeldinger på kursopplegget. Etter tilbakemeldinger, har det også blitt gjort endringer underveis. Årets vinner har gått lengre enn det som er forventet for å imøtekomme studentenes behov. Dette setter vi studenter stor pris på, sa Abrahamsen og la til:  

– Det er med stor glede at studentutvalget tildeler bronsesvampen for høsten 2023 til Kjell Ove Røsok for BED2.

F Santos

Bronsesvampen til Santos

Førsteamanuensis Francisco Santos har mottatt Bronsesvampen, bachelorstudentenes pris for ekstraordinær undervisningsinnsats.

Bronsesvampen ble første gang delt ut i 1972 for å gi en påskjønnelse til forelesere som i studentenes øyne har gjort en ekstraordinær god innsats i undervisningen på bachelorstudiet. Vinnerene av bachelorstudentenes foreleserpris Bronsesvampen blir bestemt av Studentutvalget og er basert på nominasjoner innsendt av studentene ved NHH.

NHH-rektor Øystein Thøgersen

NHH lanserer nytt bachelorprogram i teknologi og økonomi

Norges Handelshøyskole oppretter bachelorprogrammet BSc Business, Economics and Data Science fra høsten 2024. Det er første gang NHH tilbyr to ulike bachelorprogrammer.