Hydros konsernsjef på Rafto Challenge

Hilde M Aasheim
En av landets store industriledere, konsernsjef Hilde Merete Aasheim i Hydro, holder hovedinnlegg årets Rafto Challenge mandag 10. oktober. Aasheim er siviløkonom fra NHH. Arrangementet er åpent for alle. Begge foto: Hydro (bilde til høyre; Nils Vibe-Rheymer)
NHH Av Sigrid Folkestad

5. oktober 2022 12:04

Hydros konsernsjef på Rafto Challenge

Hydros konsernsjef Hilde M. Aasheim er en av landets mektigste næringslivspersoner. Den tidligere NHH-studenten er på campus 10. oktober, for å holde hovedinnlegg på Rafto Challenge.

«Thorolf Rafto Challenge» er en forelesning til ære for menneskerettighetsforkjemper og NHH-professor Thorolf Rafto.

Mandag 10. oktober i Aud A: 14:15 - 16:00

Ikke et glansbilde

Professor Lars Jacob Tynes Pedersen har jobbet sammen med Raftostiftelsen over lengre tid:

Lars Jacob Tynes Pedersen, professor ved Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap, NHH.
Lars Jacob Tynes Pedersen, professor ved Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap, NHH.

– Nøkkelordet er «challenge». Vi har i flere år invitert toppsjefene i Norges største selskaper. Det er ikke fordi vi ønsker å få presentert et glansbilde. Vi vil at selskapene skal være åpne og fortelle hvilke etiske problemer og dilemmaer de står overfor.

Hele poenget med Rafto Challenge, mener Tynes Pedersen, er at konsernsjefene skal åpne opp om menneskerettighetsutfordringene.

– De blir utfordret til å dele informasjon, sier professoren ved Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap, NHH.

Industrileder utdannet ved NHH

Hilde Merete Aasheim ble konsernsjef i Hydro 8. mai 2019. Hun er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og er i tillegg statsautorisert revisor. Konsernsjefen startet karrieren i Hydro i 2005, da som konserndirektør med ansvar for ledelse og kultur.

Etter bare et par år, ledet hun planleggingen av fusjonen mellom Hydros olje- og gassaktiviteter og Statoil. Da sammenslåingen var fullført i oktober 2007, ble hun konserndirektør for stabsfunksjoner og konserntjenester i StatoilHydro.

Tynes Pedersen håper mange studenter får med seg Aasheims foredrag.

– Det er utrolig verdifullt for studentene våre å få innsikt i hvor komplekst og krevende det er å håndtere disse utfordringene for bedrifter som opererer i globale markeder.

Programmet:

Åpningstaler

Øystein Thøgersen, NHH-rektor

Frode Elgesem, styreleder Raftostiftelsen

Hovedforedrag

Hilde Merete Aasheim, konsernsjef Hydro

Kommentarer og diskusjon

Cathrine Bloch Veiberg, seniorrådgiver, Danske institutt for menneskerettigheter

Program: