Takk for nå, NHH!

Fredag feiret Norges Handelshøyskole 2022-kullet med masterkandidater i Grieghallen, til stor begeistring for studentene og familie. Rektor Øystein Thøgersen tok farvel med sine studenter fra scenen. En av dem var Ingvild Nitter Vestad (24 ), som var i Grieghallen med foreldrene. – Det er godt og være ferdig, men det er samtidig litt vemod også. sier hun. Foto: Helge Skodvin
Fredag feiret Norges Handelshøyskole 2022-kullet med masterkandidater i Grieghallen, til stor begeistring for studentene og familie. Rektor Øystein Thøgersen tok farvel med sine studenter fra scenen. En av dem var Ingvild Nitter Vestad, som hadde med far Torgeir Vestad: – Det er godt å være ferdig, men det er samtidig litt vemod også. sier hun. Foto: Helge Skodvin
NHH Av Ove Sjøstrøm

20. juni 2022 13:27

Takk for nå, NHH!

Ferske siviløkonomer og stolte foreldre fylte Grieghallen til den første avgangsfesten til NHH på to år. Det ble en høytidelig og litt vemodig avslutning for noen.

Forventningsfulle og blodferske siviløkonomer og doktorgradsstudenter takket av etter endt studieløp på NHH i Grieghallen i midten av juni.

En av kandidatene var 24 år gamle Ingvild Nitter Vestad som hadde tatt turen til Grieghallen med foreldrene.

– Det er godt å være ferdig, men det er samtidig litt vemod også. Det har vært en fin tid med mye faglig påfyll. I tillegg har jeg vært aktiv i studentforeningen, så jeg tar med meg mange gode minner videre, sier hun.

Rett i jobb

Vestad er fra Stavanger, men flyttet nylig til Oslo. NHH-kandidatene er ettertraktet på jobbmarkedet.

– Nå blir det først sommerjobb og så fast jobb i august i Oslo, sier hun fornøyd.

Også far, Torgeir Vestad, er fornøyd med datterens innsats på NHH.

– Du, nå er jeg så stolt at jeg akkurat har snappet et bilde av Ingvild til familien, sier Torgeir Vestad og ler før han slår fast:

Ingvild Nitter Vestad er fra Stavanger, men flyttet nylig til Oslo. – Nå blir det først sommerjobb og så fast jobb i august i Oslo, sier hun fornøyd. Far Torgeir Vestad er fornøyd med datterens innsats på NHH. – Du, nå er jeg så stolt at jeg akkurat har snappet et bilde av Ingvild til familien.
Ingvild Nitter Vestad er fra Stavanger, men flyttet nylig til Oslo. – Nå blir det først sommerjobb og så fast jobb i august i Oslo, sier hun fornøyd. Far Torgeir Vestad er fornøyd med datterens innsats på NHH. – Du, nå er jeg så stolt at jeg akkurat har snappet et bilde av Ingvild til familien. Foto: Helge Skodvin

– Denne markeringen i Grieghallen er en fin avslutning for NHH-studentene og oss foreldre. Det er alltid kjekt med en litt høytidelig ramme rundt slike begivenheter.

Dette er den første avslutningsfesten for avgangsstudentene på to år, og feiringen var flyttet fra NHH til Bergens storstue Grieghallen for anledningen. Avgangsstudenter, venner og familier fikk høre på taler fra NHH-rektor Øystein Thøgersen og viserektor Stig Tenold.  Musikalske innslag var ved Silje Norderhaug og Helge Lilletvedt, som kunne by på stor spennvidde fra Edvard Griegs «Ved Rondane» til Lady Gagas «The Edge of Glory».

– Har vokst mye

Avgangskullet i Grieghallen fikk også oppleve en pandemi i løpet av studietiden på NHH. Den ferske siviløkonomen Johannes Jansen Heggebø (25) kom greit gjennom ulike nedstenginger og tidvis digital undervisning.

– Jeg har et veldig godt sosialt nettverk i Bergen, så det gikk fint med meg. Men det er klart at pandemien har vært en utfordring for mange.

– Hvordan har årene på NHH vært?

– Det har vært variert og utfordrende faglig. Jeg kjenner at jeg har vokst mye de siste fem årene. I tillegg har det også vært mye gøy utenfor studiene. Nå er planen litt mer faglig påfyll i statsvitenskap og deretter blir det jobbsøking, sier han.

–  På NHH går ting veldig fort, og en føler at skjer veldig mye. Men engasjerer du deg i det du selv ønsker, får du noen veldig givende år på NHH, sier Johannes Jansen Heggebø, som har tatt med mor og far på avslutningsfesten. Her er Heggebø sammen NHH-kamerat Fredrik Njåstein.
– På NHH går ting veldig fort, og en føler at skjer veldig mye. Men engasjerer du deg i det du selv ønsker, får du noen veldig givende år på NHH, sier Johannes Jansen Heggebø, som har tatt med mor og far på avslutningsfesten. Her er Heggebø sammen NHH-kamerat Fredrik Njåstein. Foto: Helge Skodvin

Johannes har tatt med mor og far til markeringen.

– I dag er vi strålende fornøyd med innsatsen til Johannes. I kveld skal vi bare kose oss her i Grieghallen, sier Ragna Heggebø.

– Ta ting i eget tempo

Far Bård Jansen skyter inn:

– Jeg er veldig stolt. Jeg har sett en ung mann bli voksen gjennom studietiden. Det har vært en fantastisk tid for han, og for oss.

– Har du noen tips til kommende studenter, Johannes?

– Ta ting i ditt eget tempo. På NHH går ting veldig fort, og man føler at skjer veldig mye. Men engasjerer du deg i det du selv ønsker, får du noen veldig givende år på NHH. Det betyr mange gode minner og et godt faglig utbytte.

– Gratulerer så mye med gjennomført mastergrad.

– Tusen takk for det.