Rekordhøye poenggrenser ved NHH

NHH. Øystein Thøgersen
Søkere med vitnemål fra videregående skole må ha 55,4 for å komme inn på NHH. Det er et byks på hele 0,9 poeng sammenliknet med i fjor. – NHH-studentene er faglig dyktige, men i år får vi et solid rekordkull. Oppgangen er meget stor, spesielt for de som søker med førstegangsvitnemål, sier rektor Øystein Thøgersen.
NHH Av Sigrid Folkestad

25. juli 2022 10:58

Rekordhøye poenggrenser ved NHH

Søkere med førstegangsvitnemål må ha 55,4 poeng for å komme inn på Norges Handelshøyskole. Det er opp hele 0,9 poeng fra i fjor. – Ingen tvil om at NHH rekrutterer blant de aller beste økonomistudentene, sier rektor Øystein Thøgersen.

I dag offentliggjør Samordna Opptak oversikt over opptak ved landets studiesteder.

Denne viser at Norges Handelshøyskole får rekordhøye poenggrenser. Det har aldri vært så vanskelig å komme inn på NHH som i år.

44 prosent av de som har fått tilbud om studieplass er kvinner. 

Ledende posisjon

– Norges Handelshøyskole tiltrekker seg svært gode søkere. Evnen til å rekruttere fremragende, faglig entusiastiske studenter er nøkkelen til vår ledende posisjon innen økonomisk-administrativ utdanning, sier rektor Øystein Thøgersen.

Søkere med vitnemål fra videregående skole må ha 55,4 for å komme inn på NHH. Det er et byks på hele 0,9 poeng sammenliknet med i fjor. Da var kravet 54,5 poeng.

Søkere i ordinær kvote – som har ekstrapoeng – må i år ha 58,9 poeng. Dette er opp 0,6 poeng, fra 58,3 i fjor. Poengkravet har aldri vært høyere.

NHHs opptakstall: Stor søkning og høye karakterkrav

Mens søkere rett fra videregående skole må ha 54,5 for å komme inn på NHH, er karakterkravet i ordinær kvote 58,3.

– NHH-studentene er faglig dyktige, men i år får vi et solid rekordkull. Oppgangen er meget stor, spesielt for de som søker med førstegangsvitnemål, sier Thøgersen.

500 søkere får plass

I april kunne NHH-rektoren glede seg over å ha landets mest populære studieprogram, med flest førsteprioritetssøkere i landet. Nærmere 2 100 søkere hadde NHHs integrerte masterprogram på førsteplass.

NHH-rektor Øystein Thøgersen

NHH har landets mest populære studieprogram tredje år på rad

For tredje år på rad er NHHs studieprogram landets mest populære. 2 073 søkere har NHH som førstevalg. – Jeg er meget fornøyd, sier NHHs rektor Øystein Thøgersen.

Kun 500 blir studenter ved høyskolen i Bergen til høsten.

– De kommer til å få en svært relevant og faglig utfordrende utdanning, og med en mastergrad fra NHH blir de ettertraktet i arbeidsmarkedet uansett hvilken sektor eller bransje de sikter seg inn på. Arbeidsgivere kaprer våre kandidater gjerne ett år før de er ferdig.

Mandag 15. august starter semesteret på NHH.

– Det blir fantastisk å starte høsten med å ta imot dette kullet. NHH og studentforeningen NHHS har tett program den første uken, og de nye studentene kan glede seg til å komme på campus i Bergen. Vi skal gjøre alt for at de skal finne seg godt til rette fra første dag, sier NHH-rektoren.

Ny student | NHH