– Mest interessant å se skolen og høre på rektor

Rektor Øystein Thøgersen og Martha K. Sandtorv, som har ansvar for rekruttering ved NHH, møter samfunnsøkonomiklassen og lærer Thomas Grønli fra Ullern videregående skole.
Rektor Øystein Thøgersen og Martha K. Sandtorv, som har ansvar for rekruttering ved NHH, møter samfunnsøkonomiklassen og lærer Thomas Grønli fra Ullern videregående skole. Foto: Hallvard Lyssand
NHH Av Sigrid Folkestad

29. april 2022 08:05

– Mest interessant å se skolen og høre på rektor

Flere videregående skoler i Norge har besøkt NHH dette semesteret. Elevene har blitt kjent med studenter og forskere – og rektor Øystein Thøgersen.

– Jeg syntes det var veldig interessant å høre rektor undervise og tror jeg kan bruke mye av poengene han kom med i min egen fagtekst, sa en av elevene fra samfunnsøkonomiklassen ved Ullern videregående skole.

NHH-rektor Øystein Thøgersen

NHH har landets mest populære studieprogram tredje år på rad

For tredje år på rad er NHHs studieprogram landets mest populære. 2 073 søkere har NHH som førstevalg. – Jeg er meget fornøyd, sier NHHs rektor Øystein Thøgersen.

Som del av rekrutteringsarbeidet ved NHH, ønsker høyskolen å ta imot besøk av elever fra videregående skoler i Norge. Klassene får omvisning, møte studenter og forskere og delta på forelesninger. Det siste studiebesøket på NHH denne våren var fra samfunnsøkonomiklassen ved Ullern videregående skole og lærer Thomas Grønli.

Immatrikulering 2021 NHH

NHH-kandidater rett ut i relevante jobber

Svært sterkt arbeidsmarked for NHH-kandidater: Mer enn 97 prosent av de nyutdannede fra 2021 var i jobb eller videre studier rett etter fullført mastergrad. Nesten ingen går til offentlig sektor.

En av elevene oppsummerte besøket på denne måten:

– Personlig har jeg nok hatt litt for mange fordommer mot NHH og derfor ikke vurdert å starte her, men etter besøket fikk jeg inntrykk av at skolen hadde et veldig bra studentmiljø med elever fra hele landet og veldig flinke professorer.

Studentambassadør og førsteårsstudent ved NHH, Mah Noor Munir (20), kommer selv fra Elvebakken videregående skole i Oslo. Her snakker Munir med elever fra Ullern.
Studentambassadør og førsteårsstudent ved NHH, Mah Noor Munir (20), kommer selv fra Elvebakken videregående skole i Oslo. Her snakker Munir med elever fra Ullern.

– Det som var mest interessant med studiebesøket til NHH var å få muligheten til å se campusen og få et lite innblikk i hvordan det var å studere der, mente en annen Ullern-elev.

NHH har landets mest populære studieprogram tredje år på rad | NHH

En tredje elev trekker fram forelesningen i makroøkonomi:

– Jeg syntes det var mest interessant å se skolen og foredraget rektor holdt. Jeg likte også at vi fikk et innblikk i hvordan en forelesning i makroøkonomi foregår, selv om den var på et tydelig høyere nivå enn vi er på nå. Det var også bra å få et innblikk i hvordan det er å studere på NHH, mulighetene for utveksling og de ulike spesialiseringene man kan ta. 

Henrik Karlsen (18) og Tobias Slinning Urke (18) var nysgjerrige på alle studenttilboda på NHH.

Sjekkar ut NHH CAMPUS FOR FØRSTE GANG

Elevar i videregåande skule kom eins ærend frå både Oslo og Skottland for å delta på Åpen dag på NHH.