Tangen på Lehmkuhlforelesning

Nicolai Tangen, leder for Norges Bank Investment Management (NBIM), skal holde «Lehmkuhlforelesningen 2021».   – Jeg gleder meg til møtet med forskerne og studentene ved NHH. Å forelese for et publikum som er interessert i både økonomi, sosialpsykologi og ledelse blir fantastisk, sier sjefen for Oljefondet.
Nicolai Tangen, leder for Norges Bank Investment Management (NBIM), skal holde «Lehmkuhlforelesningen 2021». – Jeg gleder meg til møtet med forskerne og studentene ved NHH. Å forelese for et publikum som er interessert i både økonomi, sosialpsykologi og ledelse blir fantastisk, sier sjefen for Oljefondet.
NHH

29. september 2021 09:53

Tangen på Lehmkuhlforelesning

Sjefen for verdens største statseide fond Nicolai Tangen står på talerstolen i NHHs aula 28. oktober. – Å forelese for et publikum som er interessert i både økonomi, sosialpsykologi og ledelse blir fantastisk, sier han.

Nicolai Tangen, leder for Norges Bank Investment Management (NBIM), skal holde «Lehmkuhlforelesningen 2021». 

– Blir fantastisk

– Jeg gleder meg til møtet med forskerne og studentene ved NHH. Å forelese for et publikum som er interessert i både økonomi, sosialpsykologi og ledelse blir fantastisk, sier sjefen for Oljefondet. 

Nicolai Tangen

Nicolai Tangen om sitt lederskap i podkasten Ledertaffel

– Dersom du ikke kan snakke om feilene dine i kapitalforvaltning, har du ingenting der å gjøre. Det er den eneste måten du kan bli bedre på, sier Nicolai Tangen, som er gjest i ny podkast-episode.

Tittelen på Tangens forelesning, som holdes på engelsk, er One plus one equals three - How people can create amazing results together.

Øystein Thøgersen er ikke i tvil om at Tangens innsikter fra noen av verdens ledende kapitalforvaltningsorganisasjoner er relevante for alle på NHH.

NHH-rektoren setter stor pris på at han kommer på besøk for å dele sine erfaringer og perspektiver.

– Nicolai Tangen vil snakke om hvordan organisasjoner kan sette ansatte i sentrum for å oppnå bedre resultater. Dette har han vært opptatt av i sin egen kapitalforvaltningsorganisasjon AKO Capital i London, og dette er noe han nå vektlegger med stor kraft i Norges Bank og Oljefondet, forteller Thøgersen.

Torsdag 28. oktober kl. 12:15 – 13: 00. Aulaen på NHH

Bred utdannelse

Nicolai Tangen har vært ansvarlig for forvaltningen av Statens Pensjonsfond utland og den daglige driften og utviklingen av NBIM siden september 2020. Før han kom til NBIM var Tangen CEO i investeringsfondet AKO Capital, hvor han også var medgrunnlegger. Tangen har økonomiutdannelse fra Wharton School of Finance, med mastergrader i kunsthistorie fra Courtauld Institute of Art og organisasjonspsykologi fra London School of Economics. Han er også tidligere partner og senioranalytiker for Egerton Capital og aksjeanalytiker for Cazenove & Co.

Rune Bjerke. Foto: Stig B. Fiksdal / DNB

Rune Bjerke til NHH: – Kriser skaper endringsvilje

Rune Bjerke er NHHs første Adjunct Executive in Residence. Han er også årets foreleser av Lehmkuhlforelesningen. Koronakrisen gjør alt mer krevende for ledere, men kriser skaper mer endringsvillige medarbeidere, sier Bjerke.

HØYSKOLENS FAR

Statsråd Kristofer Lehmkuhl (1855-1949) kalles for "Høyskolens far" og har stor del av æren for opprettelsen av NHH. Lehmkuhl var arbeidsminister i Chr. Michelsens regjering i 1905, og i perioden 1908 til 1936 var han direktør for Det Bergenske Dampskipsselskap. NHH hedrer Kristofer Lehmkuhls minne ved å knytte navnet hans til en årlig forelesning for studenter, fagstab og inviterte gjester.