Andvik tok andreplassen i Forsker Grand Prix

Elisabeth Andvik tok andreplass i Forsker Grand Prix. – Det var en utrolig fin opplevelse, publikum var svært engasjerte og stemningen mellom oss stipendiater var kjempegod, stipendiaten ved Institutt for strategi og ledelse. Helga Bjørke Harnes fra NLA Høgskolen vant. Amalie Moxness Reksten fra Havforskningsinstituttet kom på tredjeplass.
Elisabeth Andvik tok andreplass i Forsker Grand Prix. – Det var en utrolig fin opplevelse, publikum var svært engasjerte og stemningen mellom oss stipendiater var kjempegod, sier stipendiaten ved Institutt for strategi og ledelse. Helga Bjørke Harnes fra NLA Høgskolen vant. Amalie Moxness Reksten fra Havforskningsinstituttet kom på tredjeplass.
Av Sigrid Folkestad

4. oktober 2021 14:03

Andvik tok andreplassen i Forsker Grand Prix

NHHs stipendiat Elisabeth Andvik tok andreplassen i Forsker Grand Prix. I konkurranse mot ni andre PhD-kandidater sørget hun for bestenotering for NHH.

– Det var en utrolig fin opplevelse, publikum var svært engasjerte og stemningen mellom oss stipendiater var kjempegod, sier stipendiaten ved Institutt for strategi og ledelse.

Se hele sendingen på nettsiden til Forskningsdagene i Bergen

Tverrfaglige helseteam

Elisabeth Andvik forsker på hvordan tverrfaglige helseteam samarbeider for å løse komplekse problemer. Hun kartlegger utfordringer i slike team, og viser til konkrete tiltak som teamene kan iverksette for å oppnå kunnskapsdeling og læring.

Dette bidrar til kreative løsninger på barnas problem som spesialistene ikke klarer å løse på egenhånd.

Andvik fikk svært positive tilbakemeldinger fra de tre dommerne i panelet. Dommerkarakterer og publikumsstemmene ga henne plass i finalen. Dermed fikk hun mulighet til å framføre begge sine presentasjoner fredag kveld på Grand i Bergen.

Har vakt interesse

Helga Bjørke Harnes fra Avdeling for lærerutdanning ved NLA Høgskolen vant. Amalie Moxness Reksten fra Havforskningsinstituttet kom på tredjeplass.

Mange fikk med seg Andviks to presentasjoner på fredag. Forskningen på tverrfaglige team i helsesektoren har vakt interesse.

– Flere har tatt kontakt med meg i etterkant,  og jeg har fått mange kommentarer og noen forespørsler om oppdrag. Jeg er positivt overrasket over hvor mye oppmerksomhet jeg har fått fra næringslivet og ukjente som jeg ikke ante fulgte forskningen og presentasjonen. De ser hvor aktuelt dette temaet er - ikke bare i helsesektoren, men i øvrige organisasjoner hvor ulike eksperter skal samarbeide om å løse komplekse problemer tverrfaglig.  

– Et lite eventyr

Andvik er glad for oppfølgingen underveis. Og samholdet mellom de ti forskerne har vært fantastisk, mener hun.

Nå har Andvik og noen av de andre stipendiatene med helt ulik bakgrunn snakket om å samarbeide om nye prosjekter.

– Jeg er enormt glad for at jeg meldte meg til Forsker Grand Prix. Jeg har fått et nytt nettverk – og flere har fått øynene opp for forskningen min. Hele prosessen med FGP har vært et eventyr, avslutter Andvik.