Fra Sparebanken Vest til NHH

Bjørg Marit Eknes og rektor Øystein Thøgersen.
NY DIREKTØR: Bjørg Marit Eknes går inn i den nyopprettede stillingen som direktør for organisasjon og virksomhetsstyring i august. Hun blir en del av NHHs toppledergruppe. F.v. Bjørg Marit Eknes og rektor Øystein Thøgersen. Foto: Helge Skodvin
NHH

10. mai 2021 12:02

Fra Sparebanken Vest til NHH

Bjørg Marit Eknes (52) blir direktør for organisasjon og virksomhetsstyring ved NHH. Hun kommer fra stillingen som direktør for strategiske allianser i Sparebanken Vest.

– Svært gledelig for NHH. Bjørg Marit har bred kompetanse og meget solid erfaring. Vi ser frem til at hun skal bidra til å styrke NHH på viktige områder, sier rektor Øystein Thøgersen.

Eknes får et omfattende ansvar med områdene økonomi, HR, IT og eiendom i sin portefølje. I tillegg vil hun inngå i NHHs toppledergruppe.

Skal bidra på strategisk nivå

– Bjørg Marit har ledet mange store utviklingsprosjekter i Sparebanken Vest. Sammen med sin ledererfaring er dette en solid bakgrunn for arbeidet hun skal gjøre på NHH, sier Thøgersen, som kjenner Eknes fra tidligere samarbeid.

– Jeg har truffet Bjørg Marit i rollen hun har som styreleder i NCE Finance Innovation, et initiativ som NHH bidro til å etablere i samarbeid med Sparebanken Vest. Hun vil kunne gi mange verdifulle bidrag på strategisk nivå når NHH nå skal inn i en ny strategiperiode, sier Thøgersen.

Eknes er utdannet siviløkonom fra NHH og har nylig tatt en Executive MBA in Technology and Innovation of Finance. Som utdannelse har hun også en MBA fra Bond University i Australia, og hun har gjennomført AFFs Solstrandprogram.

Kåret til en av Norges fremste tech-kvinner

Siden 1997 har Eknes vært ansatt i Sparebanken Vest. Hun har vært en del av bankens konsernledelse i en rekke ulike stillinger siden 2013. I mars 2020 ble hun kåret til en av «Norges 50 fremste tech-kvinner» av Abelia og ODA-nettverk.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene på NHH. I tillegg til å videreutvikle de ulike avdelingene, ser jeg frem til å bidra til å styrke NHHs etablerte posisjon som en ledende internasjonal handelshøyskole, sier Eknes.

Stillingen som direktør for organisasjon og virksomhetsstyring ved NHH er nyopprettet. Det blir den andre av to nye direktørstillinger i NHHs toppledergruppe, etter at Geir Mikalsen ble ansatt som direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i fjor.

– Vi vil få en effektiv og godt balansert toppledergruppe bestående av disse direktørene og rektoratet, sier Thøgersen.

Bjørg Marit Eknes starter i den nye stillingen ved NHH medio august.