Lise-May fikk NHH-pris

Lise-May Sæle mottar pris for sosial innsats under immatrikuleringen. Foto: Helge Skodvin
NHH-er Lise-May Sæle fikk pris for sosial innsats under immatrikulering av bachelorstudentene. – Motivasjonen kommer av at vi kan alle gjøre en forskjell på en eller annen måte. Folk blir glade, setter pris på det og det er mer enn nok motivasjon og glede for meg egentlig! Livet er godt! Foto: Helge Skodvin
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

16. august 2021 14:54

Lise-May fikk NHH-pris

NHH-student Lise-May Sæle (23) fikk tildelt pris for arbeidet hun har gjort for å hjelpe sine medstudenter under koronapandemien.

Lise-May Sæle fikk pris for sosial innsats under immatrikuleringen.
I begrunnelsen ble det fremhevet at Lise-May Sæle har stilt opp for medstudentene sine under koronapandemien. Hun var pådriver av både «koronahjelpen» og friendsmatching».

NHHs pris for sosial innsats ble etablert i 2000. Den deles ut under immatrikuleringen til én eller en gruppe studenter som en anerkjennelse for stor innsats på det sosiale eller kulturelle området. Prisen gis ikke hvert år, og ble sist delt ut i 2019 til Green Team.

– Det er uten tvil veldig stort for meg! Jeg synes det er veldig fint av NHH å dele ut en slik pris for å sette fokus på den sosiale innsatsen som blir lagt ned. Det er enormt mange ildsjeler i studentforeningen som bidrar med å lage gode og trygge fellesskap. Jeg er rett og slett veldig takknemlig og jeg setter stor pris på det. Tusen takk, sier Lise-May Sæle.

Pådriver for flere koronatiltak

I begrunnelsen ble det fremhevet at Sæle gjentatte ganger har stilt opp for sine medstudenter i en periode som har vært krevende. Hun var pådriver av både «koronahjelpen» og «friendsmatching». Førstnevnte var et tiltak der studenter i karantene og isolasjon fikk tilbud om støtte og hjelp til å handle inn matvarer. «Friendsmatching», som ble startet senere på høsten, gikk ut på å spleise studenter og skape nye vennskap.

– Bakgrunnen var at jeg følte noe måtte skje da koronautbruddet på NHH begynte å eskalere. Vi trengte gode psykososiale tiltak som viste at vi stod sammen og et system for hvordan vi enkelt kunne hjelpe hverandre, enten med handling, pensumbøker eller bare en telefonsamtale. Å ta vare på medmennesker rundt oss er svært viktig for meg, og det gir meg personlig utrolig mye, sier Sæle. 

Les også:

Maria Fjogstad

Drevet av sterkt samfunnsengasjement

Maria Fjogstad (24) sitt store engasjement i studentgruppen Green Team har blitt lagt merke til. I tillegg til økonomistudier, går hun på rettsvitenskap og driver språkkafé for flyktninger.

– Alle kan gjøre en forskjell   

NHH-studenten fra Balestrand har alltid hatt mange jern i ilden. Det er åtte år siden hun ble fylkesleder for Unge Høyre i Sogn og Fjordene. Nå står hun på sjetteplass på Høyres stortingsliste for Hordaland valgkrets og har plass ved fylkestinget for Høyre. Sæle har også jobbet som lærer og pleieassistent, og hun er blant de 30 talentene i Bergens Tidendes liste over unge personer som kommer til å utgjøre en forskjell i byen i årene som kommer.

– Hva er det som motiverer deg?

– Motivasjonen kommer av at vi kan alle gjøre en forskjell på en eller annen måte. Folk blir glade, setter pris på det og det er mer enn nok motivasjon og glede for meg egentlig! Livet er godt! 

Les også:

Dag inge ulstein

– Et fantastisk engasjement

– Jeg blir rørt av jobben dere gjør. Dere kommer til å bli viktige i framtidens arbeidsliv, sa utviklingsminister Dag Inge Ulstein da han fredag møtte bachelorstudent Trym Sandvik og resten av teamet i NHH Aid.

– Vær rause med hverandre

Mandag 16. august åpnet NHH dørene for nye studenter. Handelshøyskolen har lagt opp til en innholdsrik uke både sosialt og faglig, og som følger de nasjonale smittevernreglene. Se programmet her.

Sæle har følgende oppfordring til årets kull: 

– Se hverandre! Dere må tørre å hilse på folk, være inkluderende og rause med hverandre. Vi er avhengig av at alle bidrar for å skape et godt psykososialt miljø, og vi kan alle være med på å bidra til det, enten med et lite «hei!» eller et godt smil når vi møter hverandre i gangene. Det kan bety så utrolig mye. Det er mange muligheter til å engasjere seg i studentforeningen og grupper som passer alle typer interesser. NHH-studentene er utrolig gode til å ta vare på hverandre i studentforeningen og engasjementet vi har her er helt unikt, sier hun, og legger til:

– Eventuelt kan dere bare ta kontakt med meg; jeg slår gjerne av en prat. Jeg gleder meg stort til å se alle nye ansikter denne høsten!

Les også:

Stine er sjefen i studentforeningen

I januar tok 22-årige Stine Stolpestad over som leder for NHHS. Hun vil skape en enda mer inkluderende studentforening.