NHH vil skape flere entreprenører

Martin Schutt
Martin Schütt fra Askeladden & Co deltar i webcasten i regi av NHH onsdag morgen. Hva skal til for å lykkes som gründer? Flere unge entreprenører og eksperter fra fagmiljøet ved NHH møter Schütt til samtale.

15. september 2020 11:40

NHH vil skape flere entreprenører

Askeladden-gründer og NHH-er Martin Schütt har vært sentral i oppbygging av selskaper som Cutters og Dr. Dropin. Få med deg historien om gründereventyret og diskusjonen om hva som skal til for å lykkes som gründer, i NHHs webcast onsdag morgen.

Martin Schütt mener kunnskapen fra NHH var verdifull for å kunne være med i oppbyggingen av gründereventyr som Cutters. Det var NHH-er Kristian Solheim og Andreas Kamøy som startet opp Cutters.

Schütt er én av flere gjester i NHHs webcast om innovasjon og entreprenørskap.

Innovasjonsuken Opp arrangeres denne uken i Bergen. Som en del av uken er forsknings- og utdanningsmiljøene utfordret til å lage hver sin webcast.  

– Vi har ønsket å få frem erfaringer fra tidligere studenter som er blitt gründere, diskutere fallgruver og hva som skal til for å lykkes, sier prorektor for nyskaping og utviklingsarbeid, Therese E. Sverdrup.

– Ett av perspektivene våre er hvilken kompetanse NHH tilfører studenter som vil bli gründere, og hvilke forbedringsområder vi har, legger hun til.

Og hva er svaret på det?

– Vi får mye ros, men også noen nyttige innspill, og for de som er nysgjerrige på å høre hva dette er, så jeg vil anbefale alle å få med seg webcasten, sier Therese.

I tillegg til Martin Schütt, møter du gründerne Christian Braathen og Vilde Regine Tellnes.

Braathen er PhD-kandidat ved NHH, men startet sitt gründereventyr som masterstudent. Han vant Innovation Challenge i 2018 for konseptet MyCroft. Etter en periode med å forberede selskapet for skalering, er han og medgründerne nå klare for å sette fart.

Vilde Regine Tellnes er samfunnsøkonom fra UiB, men selskapet HealthyEats etablerte hun sammen med to NHH-studenter. Takeaway-konseptet for sunn fastfood lanseres i høst.

Therese E. Sverdrup og professor Bram Timmermans er NHHs ekspertpanel i webcasten, som i dialog med gründerne diskuterer og utforsker suksesskriterier for å lykkes. Kommunikasjonsdirektør ved NHH Geir Mikalsen er moderator.  

Martin Schütt årets alumni 2019

Da NHH samlet mer enn 500 tidligere NHH-studenter på konferansen denne uken, ble Martin Schütt fra Askeladden & Co kåret til Årets Alumni.