Velkommen som ny student ved NHH!

Bilde av Balder Balsvik og student som hilser på rektor på immatrikulering 2019. Helge Skodvin foto
SEMESTERSTART: – I førstekullsuken kommer de nye studentene til å bli kjent med studentforeningen, skolen og hverandre. Det blir en uke med mange inntrykk og starten på mange gode vennskap, sier komitéleder Balder Belsvik (t.v.) ved NHHS. Bildet er fra immatrikuleringen i 2019. Foto: Foto NHHS ved Kristian Sweeney / Helge Skodvin
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

2. juni 2020 09:16

Velkommen som ny student ved NHH!

NHH tar imot rekordmange 570 nye studenter til høsten. – Gled dere til en førstekullsuke med mye aktivitet og moro, sier komitéleder Balder Belsvik.

Bilde av rektor Øystein Thøgersen. Foto Siv Dolmen
Rektor Øystein Thøgersen gleder seg til å møte de nye studentene i august. Foto: Siv Dolmen

Se program for velkomstuken

Selv om det blir en annerledes studiestart i år, garanterer NHH en begivenhetsrik første uke for de nye studentene som kommer i august. Både velkomstuken i regi av NHH og den samtidige førstekullsuken i regi av studentforeningen (NHHS) planlegges nå for fullt. 

Velkomstuken starter mandag 10. august og varer til fredag 14. august. Førstekullsuken har samme oppstart og varer til søndag 16. august. Ordinær undervisning er fra 17. august.

Dette skjer på dagtid

Høyskolen legger opp til at aktivitetene for bachelorstudentene blir en kombinasjon av fysiske og digitale samlinger. Uken starter med den tradisjonsrike immatrikuleringen hvor nye studenter møter rektor og prorektor for utdanning – i år blir det uten å håndhilse og studentene deles inn i tre puljer.

– NHH har Norges mest populære studie målt etter førsteprioritetssøkere og i år tar vi imot rekordmange 570 studenter. Vi gleder oss til å møte dere og lover et innholdsrikt program som både er sosialt og lærerikt, sier rektor Øystein Thøgersen. 

Resten av velkomstuken følger bachelorstudentene et todelt program: først digitale introduksjonsforedrag som studentene følger hjemmefra, og deretter caseoppgaver som løses i mindre grupper på campus.

Les også:

NHH oppretter 70 nye studieplasser

Koronakrisen har ført til at flere søker seg til høyere utdanning. Derfor oppretter regjeringen 4 000 nye studieplassene på fagfelt det er stort behov for i årene framover. NHH får 70 nye studieplasser.

NHH mest populær i landet

Norges Handelshøyskole har landets mest populære studieprogram. Hele 2 112 søkere har i år NHH som førstevalg. De konkurrerer om 500 plasser. – En formidabel vekst fra i fjor, sier rektor Øystein Thøgersen.

For masterstudentene blir alle dagarrangementene digitale og følges hjemmefra. På grunn av smittevernhensyn kan ikke alle studentene være på campus samtidig.

Rektor forteller at masterstudentene i velkomstuken vil få god informasjon om blant annet programstruktur, hvilke spesialiseringer de kan velge mellom og utvekslingsmuligheter. 

– I velkomstuken prioriterer vi at de nye bachelorstudentene får være på campus, men når undervisningen starter planlegger vi at alle studentene får undervisning på campus og kan møtes fysisk, sier Thøgersen. 

Les også:

NHH-studenter blant landets mest fornøyde

Studenter ved NHH er blant de mest fornøyde i Norge, viste det siste Studiebarometeret, en undersøkelse som kartlegger studentenes tilfredshet med studieprogrammene.

Dette skjer på kveldstid

Førstekullsuken i regi av NHHS, har et omfattende program med ulike ettermiddag- og kveldsaktiviteter. Studentforeningen ved NHH er en av landets mest aktive studentforeninger.

Se program for førstekullsuken

Komitéleder Balder Belsvik ved NHHS, har sammen med resten av førstekullsuken-komiteen planlagt velkomsten av nye studenter i flere måneder allerede. De er opptatt av at førstekullsuken skal være trygg og forsvarlig for både faddere og fadderbarn, og at den følger restriksjoner og råd fra helsemyndighetene.  

– De nye studentene kan glede seg til en førstekullsuke med mye aktivitet og moro. De kommer til å bli kjent med studentforeningen, skolen og hverandre. Det blir en uke med mange inntrykk og starten på mange gode vennskap!

Som tidligere år, deles studentene inn i faddergrupper på 16 personer i tillegg til fire faddere. Nytt fra i år er at studentene også deles inn i puljer. Størrelsen på disse justeres etter restriksjoner fra helsemyndighetene.

– Vi har i tillegg en mentorordning som kommer til å være tilgjengelig i hele førstekullsuken og resten av året. Den tar sikte på å informere og bistå, samt skape trygghet for nye studenter. Der kan de nye studentene stille spørsmål om alt fra studentforeningen, fag eller livet i Bergen, sier Belsvik.

Les også:

Fremmer barns rettigheter i oljefondets investeringer

Selv om tidligere NHH-student Jens Aas ennå ikke har fylt 30 år, har han jobbet med bærekraft på tre ulike kontinenter.