Vant pris for beste artikkel

Røyk, Floris Zoutman og Evelina Gavrilova-Zoutman. Foto: Pexels/NHH
– Det er en ære å motta denne prisen. The Economic Journal er en av de fremste tilskriftene innen økonomi. Vi er stolte over at juryen anser vår artikkel for å være blant de beste fra unge forskere, sier Floris Zoutman. Foto: Pexels/NHH
NHH Av Mari Hansen Ingleson

9. juni 2020 10:18

Vant pris for beste artikkel

Floris Zoutman og Evelina Gavrilova-Zoutman har vunnet prestisjefull pris for artikkel om legalisering av medisinsk marijuana.

Floris Zoutman og Evelina Gavrilova-Zoutman, begge førsteamanuensis ved Institutt for foretaksøkonomi, har vunnet Austin Robinson Memorial Prize for 2019. Den prestisjefulle prisen deles ut av Royal Economic Society.

– Det er en ære å motta denne prisen. The Economic Journal er en av de fremste tilskriftene innen økonomi. Vi er stolte over at juryen anser vår artikkel for å være blant de beste fra unge forskere, sier Floris Zoutman.

Robinson Memorial Prize deles ut årlig til den beste artikkelen publisert i The Economic Journal av forskere som har hatt doktorgrad i fem år eller mindre. Det er redaktørene i tidsskriftet som plukker ut vinnerene. 

Zoutman og Gavrilova-Zoutman mottar prisen for artikkelen “Is Legal Pot Crippling Mexican Drug Trafficking Organisations? The Effect of Medical Marijuana Laws on US Crime” skrevet i samarbeid med Takuma Kamada.

Les også:

Legalisering av medisinsk marihuana reduserer kriminalitet

- Når et land legaliserer marihuana, utkonkurreres det ulovlige stoffet. Mye av kriminaliteten forsvinner. Dette kommer frem i en ny studie om legalisering av medisinsk marihuana i USA.

Mindre voldskriminalitet ved legalisering

I artikkelen undersøker Zoutman, Gavrilova-Zoutman og Kamada om legalisering av medisinsk marijuana har potensiale for å redusere voldskriminalitet langs USAs grense mot Mexico. I artikkelen sammenlikner de statene som legaliserer bruken av medisinsk marijuana med de som ikke gjør det. 

– Artikkelen viser at voldskriminaliteten gjennomsnittlig faller med 12,5 prosent i statene langs grensen som legaliserer bruke av medisinsk marijuana. Effekten er størst i statene langs den meksikanske grensen. Samlet sett er samsvarer resultatene våre med at ny lovgivning for bruk av medisinsk marijuana reduserer systematisk narkotikavold, sier Floris Zoutman. 

LES OGSÅ:

Bred mediedekning

En vitenskapelig artikkel av Evelina Gavrilova-Zoutman and Floris Zoutman har vakt stor interesse i internasjonale medier.

Cannabis-studie i Folketinget

Denne uken var NHH-forsker Evelina Gavrilova-Zoutman i det danske parlamentet for å snakke om sin forskning på legalisering av cannabis.