NHH mottar prestisjetung EU-status

Bilde av rektor Øystein Thøgersen og NHH
EUROPEAN UNIVERSITIES: – Dette er svært gode nyheter for NHH og en status som vi setter høyt. NHH har alltid vært langt fremme når det gjelder internasjonalt utdanningssamarbeid, og dette nettverkssamarbeidet er et nytt viktig steg, sier rektor Øystein Thøgersen. Foto: Odd Mehus / Eivind Senneset
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

10. juli 2020 11:05

NHH mottar prestisjetung EU-status

Norges Handelshøyskole er blant tre norske utdanningsinstitusjoner som nå får status som European Universities.

European Universities

  • Initiativet skal styrke kvaliteten og konkurranseevnen til europeisk høyere utdanning.
  • Består av over 280 europeiske universiteter fordelt på 41 nettverk.
  • Nettverkene tildeles status som European Universities etter en åpen konkurranse utlyst gjennom Europakommisjonen.
  • Er etablert under EUs utdanningsprogram, Erasmus+. 

Kilde: Regjeringen.no

I konkurranse med nærmere 60 andre europeiske utdanningsinstitusjoner er NHH, NTNU og Universitetet i Oslo plukket ut til den europeiske storsatsingen European Universities. 

– Dette er svært gode nyheter for NHH og en status som vi setter høyt. NHH har alltid vært langt fremme når det gjelder internasjonalt utdanningssamarbeid, og dette nettverkssamarbeidet er et nytt viktig steg. Alliansen med en gruppe fremragende europeiske handelshøyskoler vil bidra til NHH sin videre utvikling og heve kvaliteten på utdanningen vår, sier rektor Øystein Thøgersen.

European Universities er et initiativ fra Europakommisjonen for å skape en felles identitet og styrke kvaliteten og konkurranseevnen til europeisk høyere utdanning.  

Les også: 

Bilde av EU-flagg

To NHH-forskarar skal bidra på EU-program

Alexander W. Cappelen og Aksel Mjøs er blant medlemmene i referansegruppene for EU sitt nye forskings- og innovasjonsprogram, Horisont Europa.

– Økt kvalitet

– Dette er en stor anerkjennelse av den internasjonale satsingen hos norske universiteter og høyskoler. Europeisk samarbeid er svært verdifullt for samfunnet og bidrar til å øke kvaliteten på norsk utdanning. Derfor er det utrolig viktig at norske institusjoner deltar, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim i en pressemelding.

I årets konkurranse blir statusen European Universities gitt til 24 nye nettverk. Hvert nettverk består av minst tre universiteter fra tre programland under utdanningsprogrammet Erasmus+.

NHH er med i nettverket ENGAGE.EU (The European University engaged in societal change). Der inngår også utdanningsinstitusjonene LUISS Roma - Libera Università Internazionale degli Studi Sociali - Guido Carli (Italia), Tilburg Universitet (Nederland), Universitetet i Mannheim (Tyskland), University of National and World Economy, Sofia (Bulgaria), Université Toulouse 1 Capitole (Frankrike) og Wirtschaftsuniversität Wien (Østerrike).

Les også:

NHH og AFF markerer seg internasjonalt

NHH og AFF har utviklingsprogrammer i verdensklasse, viser Financial Times-rangeringen som ble offentliggjort i dag. I konkurranse med verdens beste handelshøyskoler, får NHH-miljøet en 34. plass.

287 MILLIONER EURO

I potten til European Universities ligger det 287 millioner euro som fordeles på de 41 nettverkene over en periode på tre år. Hvert nettverk kan motta opptil 5 millioner euro gjennom Erasmus+ og opptil 2 millioner euro fra Horisont 2020.

– Norge gjør det godt i de europeiske programmene for forskning og utdanning, og det lønner seg for oss å delta, sier Asheim i meldingen.

Les mer om prosjektet ENGAGE.EU

Les også:

NHH-studenter blant landets mest fornøyde

Studenter ved NHH er blant de mest fornøyde i Norge, viste det siste Studiebarometeret, en undersøkelse som kartlegger studentenes tilfredshet med studieprogrammene.