NHH alltid i søkertoppen

Immatrikulering 2019
Immatrikulering for NHHs nye bachelorstudenter i august 2019, der Direksjonsmusikken sørget for god stemning. Til høyre: NHHs rektor Øystein Thøgersen og daværende statssekretær i Kunnskapsdepartementet Rebekka Borsch. Foto: Helge Skodvin
NHH Av Sigrid Folkestad

16. april 2020 11:43

NHH alltid i søkertoppen

NHH er blant landets mest populære studiesteder, og mange venter i spenning på om karaktersnittet fra videregående holder til en plass på NHH.

Karakterkravene for å komme inn på NHH er høye. For elever rett fra videregående var poenggrensen 52,7 i fjor, viste tall fra Samordna opptak i juli. 

Over 4000 søkere til NHH

Norges Handelshøyskole er også i år ett av landets mest attraktive studiesteder. Hele 4007 personer har søkt siviløkonomstudiet, viser tall fra Samordna Opptak.

Nærmare 400 elevar deltok på Åpen dag

– Det har vore veldig kjekt i dag og eg har lært mykje om NHH. Som siviløkonom kan ein jobbe med nesten kva som helst, seier elev Karoline Bjørndal.

Poenggrensen for ordinær kvote var 56,4.

1 716 hadde NHH på førsteplass

Norges Handelshøyskole var i 2019 ett av landets mest attraktive studiesteder, kun slått av Rettsvitenskap ved Universitetet i Bergen. NHH hadde det desidert mest populære studiet innen økonomi- og administrasjonsfag. Da var det 1716 søkere som hadde NHH-studiet på førsteplass.

En av NHHs 3 400 studenter er Jorid Sofie Strandberg (23) fra Kristiansand.

Strandberg og Skaug
I fjor var Jorid Sofie Strandberg på skoleturné i Norge, for å forteller om NHH-studiene til elever i videregående skole. Det var også Martin Skaug (26) fra Gjøvik. – Siviløkonomistudiet åpner for jobbmuligheter hvor som helst, både geografisk og bransjemessig, sier han.

– Jeg var lenge usikker på om jeg skulle velge ingeniør-, arkitekt, - eller økonomistudiet. Etter å ha lest om yrkene til tidligere NHH-studenter, ble valget enkelt - variasjonen er så stor! Det var også viktig for meg å velge en internasjonal skole - på NHH reiser over halvparten av studentene på utveksling og mange får jobb i utlandet, sier Strandberg.

Alle NHH-ere får relevant jobb etter studiet

98,8 prosent av tidligere NHH-studenter er i relevant arbeid. Majoriteten får jobben før de er ferdig utdannet, viser ny kandidatundersøkelse.

– Beste studentby i landet

– Hva ønsker du å bruke utdanningen til?

– Jeg har et sterkt ønske om å bruke ressursene mine til å gjøre noe godt for verden, sier Strandberg.

I 2019 var Strandberg på skoleturné i Norge, for å informere om NHH-studiene og livet som student i Bergen. Her møtte de elever i videregående skole ansikt til ansikt.

Det var også Martin Skaug (26) fra Gjøvik:

– På NHH får jeg studere spennende fag, med de beste økonomistudentene i Norge. Siviløkonomistudiet åpner for jobbmuligheter hvor som helst, både geografisk og bransjemessig. Jeg valgte også NHH fordi skolen ligger i Bergen – Norges beste studentby, etter min mening, sier han.

Ukerevyen
Ukerevyen 2020 ved NHH fikk strålende anmeldelser i pressen. «Et virkelig solid stykke arbeid», skrev BT. Pandemien satt imidlertid en bråstopp for både revyen og konserter under UKEN20. Foto: Fredrik G. Bedsvaag

– Hva er ditt beste NHH-minne?

– Jeg alltid vil ha et hjem på NHH, og det skyldes i stor grad studentforeningen. Gjennom den, har jeg skapt nasjonale arrangementer sammen med mine medstudenter, og det er klart mine beste NHH-minner, sier Skaug.

NHH-studenter er svært tilfredse med studiene

Studenter ved Norges Handelshøyskole er blant landets mest fornøyde, viser den nasjonale undersøkelsen Studiebarometeret.