NHH-studenter vant prestisje-konkurranse

viking team case
Viking Consulting Team består av studentene Didrik Andreas Hansen Westby, Nicolai Christopher Steckmest Sivertsen, Johanne Weum og Aleksander Ragnvaldsen.
Av Sigrid Folkestad

13. oktober 2019 15:53

NHH-studenter vant prestisje-konkurranse

Fire studenter på laget Viking Consulting Team vant nylig en av verdens største casekonkurranser. – Fantastisk innsats, sier Therese E. Sverdrup.

Aleksander Ragnvaldsen fra Viking Consulting Team, NHH.
Aleksander Ragnvaldsen fra Viking Consulting Team, NHH. Foto: Sigrid Folkestad

På mellomlanding i Amsterdam søndag kveld, sendte Aleksander Ragnvaldsen, ett av medlemmene på Viking Consulting Team, følgende kommentar:

– En veldig god følelse. Det var en langvarig case, men utrolig deilig å kunne ta med trofeet til NHH. Vi konkurrerte mot 20 lag fra noen av de beste skolene i verden, inkludert NUS, Berkeley og USC Marshall. Så det har vært spennende, og vi har vist at vi kan hevde oss blant de beste internasjonalt.

Foruten Ragnvaldsen, består NHHs lag av bachelorstudentene Didrik Andreas Hansen Westby, Johanne Weum og Nicolai Christopher Steckmest Sivertsen.

Prorektor for nyskaping og utviklingsarbeid Therese E. Sverdrup er dypt imponert over seieren.

– Dette er fantastisk. NHHs caselag har vunnet en av de mest prestisjefylte casekonkurransene som arrangeres. Jeg er imponert over innsatsen til de fire studentene på Viking Consulting Team. NHH er ekstremt stolt over å ha bachelorstudenter på dette nivået, sier Sverdrup. 

Konkurrerer mot resten av verden

Mandag 17. september sparkes NHH International Case Competition i gang. Sterke lag fra Europa, USA og Kina skal konkurrere med NHH-teamet.

Thammasat Undergraduate Business Challenge (TUBC) er en årlig internasjonal casekonkurranse for bachelorstudenter fra ledende handelshøyskoler fra hele verden. Caset som studentene analyserer er basert på reelle utfordringer i næringslivet. 

Coach for caselaget fra NHH, Francisco Santos, forsker ved Institutt for finans, NHH.
Coach for caselaget fra NHH, Francisco Santos, forsker ved Institutt for finans, NHH.

Ragnvaldsen forteller at caset handlet om å videreføre en internasjonal vekststrategi for et porteføljeselskap hos et PE-selskap.

– Jeg tror vi traff godt på realisme i løsningen, en god presentasjon og undersøkelsene som ligger bak arbeidet, sier Ragnvaldsen.

Førsteamanuensis Francisco Santos ved Institutt for finans har vært coach for NHHs caselag. Han har fulgt høyskolens satsing over lang tid, og vært med lag til Canada, USA og nå til Thailand.

– Han har betydd svært mye for utviklingen av caseklubben ved NHH, sier Sverdrup.