Høye poenggrenser for høstens NHH-kull

Øystein Thøgersen
– Opptakstallene viser at studentene ser behovet for faglig sterke økonomer i en digitalisert verden. Jeg tror søkerne vet hvilke muligheter de får med utdannelsen fra NHH, sier rektor Øystein Thøgersen.
NHH Av Sigrid Folkestad

23. juli 2019 12:00

Høye poenggrenser for høstens NHH-kull

Kravene for å komme inn på siviløkonomstudiet ved NHH er høye, viser tall fra Samordna opptak. For elever rett fra videregående er poenggrensen 52,7.

NHHs rektor Øystein Thøgersen.
– Alle som er utdannet siviløkonom fra NHH får jobb. I den nyeste kandidatundersøkelsen svarer 98,8 prosent av NHH-erne at de er i relevant arbeid. Det er unikt, sier Øystein Thøgersen.

Tirsdag denne uken kom tallene fra Samordna opptak.

– Opptakstallene viser at NHH tiltrekker seg mange av landets aller fremste studenter, sier rektor Øystein Thøgersen.

470 studieplasser ved NHH

2019-opptaket er gjennomført, og norske universiteter og høyskoler har sendt ut tilbud til sine søkere.

For NHH er årets resultat som følger:

Nedre grense for førstegangsvitnemål er 52,7 studiepoeng. Poenggrensen for ordinær kvote er 56,4. Av de som har fått tilbud om studieplass ved NHH, er det 38 prosent kvinner.  

Opptaket gjelder det femårige siviløkonomstudiet, som består av det treårige bachelorstudiet og det toårige masterstudiet i økonomi og administrasjon.

98,8 prosent i relevant arbeid

– Opptakstallene viser at studentene ser behovet for faglig sterke økonomer i en digitalisert verden. Jeg tror søkerne vet hvilke muligheter de får med utdannelsen fra NHH, sier Thøgersen, og legger til:

– Alle som er utdannet siviløkonom fra NHH får jobb. I en ny kandidatundersøkelse svarer 98,8 prosent av NHH-kandidatene at de er i relevant arbeid. Det er unikt.

Alle NHH-ere får relevant jobb etter studiet

98,8 prosent av tidligere NHH-studenter er i relevant arbeid. Majoriteten får jobben før de er ferdig utdannet, viser ny kandidatundersøkelse.

En av dem som fikk drømmejobben, var Andreas Orset, konsulent i KPMGs avdeling for cybersikkerhet. Han valgte Business Analytics-spesialisering og supplert økonomiutdannelsen med teknologifag som «Kunstig intelligens og robotisering», «Predicitve Analytics», «Simulering», «Decision Modeling» og «Applied programming».

Verner selskaper mot dataangrep

Andreas Orset kombinerte økonomiske og teknologiske fag på NHH for å tilpasse seg fremtidens arbeidsliv. Det sikret ham fast jobb halvannet år før studieslutt.

Velkomstuken

Mandag 12. august kjører NHH i gang «Velkomstuken». Den første uken i semesteret blir studentene ønsket velkommen med en rekke aktiviteter på dag- og kveldstid, slik at de skal bli godt kjent med NHH, Bergen og medstudentene.

– Jeg kan love en spennende studietid og en svært relevant utdanning for de som starter ved NHH i høst, sier Thøgersen.

Velkomstveka for nye bachelorstudentar

Den første veka på NHH står ei rekkje faglege og sosiale arrangement på programmet for å gi deg ein god start på studietida.

Kommende studenter kan starte en uke tidligere, dersom de ønsker å friske opp kunnskapene sine i matematikk. Forkurset er frivillig og krever ikke påmelding eller betaling.