NHH-studentene koblet med mentorer

Mentor Hovde og Engan
Inga Øystese Hovde, gründer og partner i Salto Norway, er en av NHHs nye mentorer. Hun skal være veileder og rådgiver for NHH-student Ole Etnan. Helt til venstre; seniorkonsulent Heidi K. Westli fra AFF.
NHH Av Sigrid Folkestad

21. februar 2019 07:55

NHH-studentene koblet med mentorer

– Mentorordningen er et godt og riktig initiativ fra NHH for å knytte studenter til alumni i næringslivet, sier Inga Øystese Hovde.

Elin Mortensen fra AFF (til venstre), alumnikoordinator Morten Hilt og prorektor Therese E. Sverdrup.
Elin Mortensen fra AFF (til venstre), alumnikoordinator Morten Hilt og prorektor Therese E. Sverdrup. Foto: Helge Skodvin

Tirsdag denne uken startet NHH sitt mentorprogram 2019 med 24 studenter og like mange mentorer. Mentorene er alle utdannet ved NHH, men de har helt ulik yrkesbakgrunn.

– Vi har derfor vært opptatt av å rekruttere mentorer med ulik fagkompetanse. Slik sikrer vi at alle finner en god match, sier prorektor for nyskaping og utviklingsarbeid Therese E. Sverdrup.

Ikke rekrutteringsopplegg

– Nå skal alle dere studenter få tildelt hver deres mentor, sa AFF-konsulent Elin H. Mortensen, en av landets mest erfarne mentoreksperter.

Sammen med seniorkonsulent fra AFF Heidi Kristina Westli, hadde Mortensen sørget for at de 24 nye mentorene var kjent med grunnleggende mentorkunnskap. De hadde vært gjennom forelesninger og øvelser tidligere på dagen. De får AFFs såkalte Mentor Master Class som et ledd av programmet og vil gjennom dette kunne utvikle sine lederferdigheter. Studentene var også forberedt på det som ventet dem.

– Dette handler ikke om rekruttering eller evaluering. Det er læring og utvikling. Dere skal hjelpe studentene til å gjøre ting selv. Dere skal være rollemodeller. Og studentene selv må vite hva de vil med relasjonen, sa Elin Mortensen.

Veldig riktig

Ett og ett mentor-adept-par ble ropt opp og hilste på hverandre for første gang.

Mentor Inga Øystese Hovden og NHH-student Ole Etnan.
Første møtet mellom mentor Inga Øystese Hovden og NHH-student Ole Etnan. Foto: Helge Skodvin

Inga Øystese Hovde, gründer og partner i Salto Norway, er en av NHHs nye mentorer.

– Jeg synes mentorordningen er en flott arena for å koble studenter med erfarne personer med ulik bakgrunn fra næringslivet, og dette ønsker jeg å bidra til at NHH lykkes med. Jeg hadde selv en dyktig mentor i starten av karrieren og vet hvor nyttig det kan være å ha en engasjert sparrepartner, sier Hovde, som var ferdig med masterstudiene ved NHH i 2016.

Oppstartselskap

Hovde startet sin karriere som Business Development Manager i Inwido Norway AS, før hun og en forretningspartner i fjor startet opp konsulentselskapet Salto, som jobber med salgs- og markedsutvikling. Det er strategi og forretningsutvikling som er hennes spesialfelt.

Karoline Olsen, bachelorstudent, sammen med mentor Jørgen Festervoll.
Karoline Olsen, bachelorstudent, sammen med mentor Jørgen Festervoll. Foto: Helge Skodvin

Hennes student, Ole Etnan fra Tønsberg går 3. kull på NHH. Etnan er glad for at han meldte seg på programmet.

– Så langt virker det veldig bra, sier Etnan. Hele konseptet her er bra.

Drømmer

Hovde holder til i Bergen, men mange av de andre mentorene reiser til Bergen kun for å bidra til NHH Mentorprogram 2019. Sverdrup skryter av de tidligere NHH-studentene.

– Responsen fra NHH alumni har vært fantastisk. Vi har kanskje det mest aktive alumnimiljøet i landet, og det er alltid positive tilbakemeldinger fra våre tidligere studenter. Jeg synes det er verdt å nevne at ingen får betalt for dette. NHH betaler ikke for reisen og oppholdet, det må de ordne selv, i tillegg til at de må ta seg fri fra jobb.

Karoline Olsen fra Oslo går siste året på bachelorgraden ved NHH. Hun fikk Jørgen Festervoll, partner i konsulentselskapet Wide Narrow, som mentor.

– Jeg har begynt å tenke på hva jeg skal gjøre videre, og ikke bare med studier og karriere, men jeg tenker større. Jeg drømmer om hvordan jeg skal bli lykkelig i livet, ler Olsen, ikke helt uten selvironi.

– Karoline går på 3. kull, og det er helt perfekt tidspunkt å tenke nøye gjennom hvor du vil, sier Festervoll.

Gedde og Fossan mentorprogram
Siri Gedde (senior manager, Deals) fra PwC med junior Mathias på fanget. Hun skal være mentor for bachelorstudent Andreas Fossan fra Stavanger. Foto: Helge Skodvin

– Hva får deg til å dra til Bergen og bruke en hel dag på dette?

– Det er gøy å gi noe tilbake til NHH, ingen tvil om det. Og dette hadde ikke skjedd uten alumnikonferansen Opptur, for det er her jeg møter NHH-ansatte og gamle studievenner. Dessuten er jeg veldig glad i å treffe nye mennesker og la meg utfordre. Så dette går begge veier, sier han.

Veivalg

– Jeg føler jeg identifiserer meg på flere måter med Karoline og de valgene hun står overfor, sier Festervoll.

– Men dere skal ikke sitte og drømme sammen?

– Hvem har sagt at vi ikke skal det, ler Festervoll. Nei, men dette handler om langt mer enn karakterer på CV-en. Her er vi opptatt av å velge retning, sier han.

Prorektor for for nyskaping og utviklingsarbeid Therese E. Sverdrup er enig med Festervoll.

– Dette mentorprogrammet gir NHH-studenter sjansen til å knytte kontakter med erfarne personer i næringslivet samtidig som de utvikler seg personlig og karrieremessig. Det er rett og slett en gavepakke til studentene, sier hun.