NHH er fortsatt blant Europas beste handelshøyskoler

NHH er på 39. plass i Financial Times’ samlerangering av Europas beste handelshøyskoler. Handelshøyskolen har gått frem på tre av fire delrangeringer i år. – Viser at vi er på riktig vei, sier rektor Øystein Thøgersen. Foto: Siv Dolmen/Silje Robinson
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

9. desember 2019 08:32

NHH er fortsatt blant Europas beste handelshøyskoler

Norges Handelshøyskole er på 39. plass på samlerangering fra Financial Times og har i år gått frem på tre delrangeringer. – NHH har selvfølgelig ambisjon om å klatre, sier Øystein Thøgersen.

Samlerangeringen er en summering av Financial Times’ fem delrangeringer i løpet av året. NHH har vært med på fire av disse. Med en 39. plass er NHH blant Europas 95 beste handelshøyskoler. Plasseringen er samme som i fjor.

– En utfordring er at mange europeiske handelshøyskoler har programmer og samarbeidspartnere utenfor egne landegrenser, der faktorer som kandidatlønn og utenlandsk deltakelse gir stor uttelling på rangeringen. Trass dette, ligger NHH svært godt an når vi sammenligner oss med Europas beste handelshøyskoler, sier rektor Øystein Thøgersen.

Se hele rangeringen

Går frem på tre rangeringer

2019 har vært et sterkt år for NHH. Høyskolen går opp på tre av fire delrangeringer. Masteren ved NHH er som alltid landets beste, og gjorde det skarpt internasjonalt. Høyskolens Executive MBA (masterstudier på deltid) og åpne etter- og videreutdanningsprogram oppnådde beste resultat noensinne. Det gjelder også for AFFs lederutviklingsprogrammer.

– NHH har selvfølgelig ambisjon om å klatre på rangeringen. Det at vi går frem på tre av fire rangeringer i år, viser at vi er på riktig vei og at målrettet arbeid over tid gir utslag, sier Thøgersen. 

Les også: 

NHH har landets beste master på Financial Times-rangering

Masterutdanningen ved NHH er best i landet og på 70. plass i verden, viser ny rangering. Masterstudent Lisa Naustdal, som har spesialisert seg på finans, har allerede fått jobb i McKinsey.

HEC Paris best i Europa

Det internasjonale masterprogrammet CEMS (CEMS MIM), blir jevnlig rangert høyt på FT-rangeringer. NHHs CEMS-partner, HEC Paris, troner i år øverst over Europas beste handelshøyskoler. NHH er Norges eneste medlem av CEMS.

– Det er gledelig å se at våre samarbeidspartnere i CEMS-nettverket hevder seg på FT-rangeringen. I år er det rekordmange studenter som har kommet inn på CEMS-programmet ved NHH og de har mye å se frem til, sier Thøgersen.

Financial Times' rangering vektlegger kandidatenes lønn og karriere, men også utdanningens internasjonale orientering og mangfold spiller inn. Vektingen av de fem delkategoriene er slik: 

  • Global MBA (25 prosent - NHH har ikke vært med på denne)
  • Masters in Management (25 prosent)
  • Executive MBA (25 prosent)
  • Executive Education Open Programmes (12,5 prosent)
  • Executive Education Custom Programmes (12,5 prosent)

Les også:

NHH har rekordfremgang på Financial Times-rangering

Financial Times har rangert verdens 100 beste EMBA-programmer. NHHs executive masterspesialiseringer går opp hele 12 plasser og oppnår beste resultat i noensinne.