Ansatte støtter sine hjertesaker gjennom NHH-julegave

Bilde av førsteamanuensis Aksel Mjøs og julegaver.
ÅRETS JULEGAVE: – Med gavekortet kan den enkelte selv få støtte sin hjertesak – alt fra kreftforskning til klima og nødhjelp, sier rektor Øystein Thøgersen. Foto: Siv Dolmen/Pexels v. Freestocks.org
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

17. desember 2019 08:28

Ansatte støtter sine hjertesaker gjennom NHH-julegave

NHH gir ansatte veldedighetsgavekort hvor de selv kan velge hvilket formål de ønsker å støtte. – Vi ønsker å bidra til mindre svinn og støtte gode formål, sier rektor Øystein Thøgersen.

Aksel Mjøs.
Førsteamanuensis Aksel Mjøs har startet selskapet «Gi Gaven Videre» sammen med kona Kari Mjøs. Foto: Helge Skodvin

NHH gir i år digitale gavekort til ideelle organisasjoner som julegave til ansatte. Høyskolen benytter det nyopprettede Bergensselskapet «Gi Gaven Videre». I en årrekke har NHH gitt felles julegave til ansatte ved å støtte NHH Aid, som er NHH-studentenes humanitære organisasjon.

– I år får våre ansatte gavekort fra Gi Gaven Videre som julegave. Med gavekortet kan den enkelte selv få støtte sin hjertesak – alt fra kreftforskning til klima og nødhjelp. Med denne gaven bidrar vi til mindre svinn, samtidig som vi støtter gode formål, sier NHH-rektor Øystein Thøgersen.

– Pådriver for bærekraftig utvikling

Høsten 2019 fikk NHH ny eksistenserklæring: «Sammen for bærekraftig verdiskaping». Thøgersen fremhever at høyskolen skal ha en tydelig bærekraftsprofil – som skal være gjenkjennbar for alle.  

– Gjennom julegaven ønsker vi å signalisere at NHH tar bærekraft på alvor. Vi skal være en pådriver for nytenkning og bærekraftig utvikling. Det innebærer eksempelvis at våre studenter skal ha spisskompetanse på bærekraft og at vi støtter opp om FNs bærekraftsmål, sier Thøgersen.

Les også:

NHH har ny eksistenserklæring

– «Saman for berekraftig verdiskaping» fangar essensen i verksemda vår på ein konsis og fengjande måte, seier rektor Øystein Thøgersen.

Om Gi Gaven Videre

  • «Gi Gaven Videre» er et digitalt gavekort som bedrifter kan gi til sine ansatte for å støtte ideelle organisasjoner. 
  • Initiativtakere er ekteparet Aksel og Kari Mjøs. De eier 50 prosent hver av selskapet.
  • Har over 70 organisasjoner som kan støttes. Alle er knyttet opp mot FNs bærekraftsmål.
  • Får støtte fra PwC, Sparebanken Vest, Balder Betaling, Keyteq, Oktan Bergen, Høyskolen Kristiania, Prospera, Grieg Foundation og GC Rieberfondene.
  • Studenter ved NHH og Høyskolen Kristiania har bidratt med omfattende dugnadsinnsats.

Gi Gaven Videre er et ideelt (non-profit) aksjeselskap initiert av ekteparet Aksel og Kari Mjøs. Aksel er førsteamanuensis ved NHH. Ideen om selskapet kom da Mjøs skulle feire 50-årsdagen sin for fire år siden.

– Jeg synes det ble for dumt at jeg som er så privilegert, skulle få gaver når jeg har alt jeg trenger. Jeg oppfordret derfor gjestene til å heller gi til en veldedig organisasjon, forteller han.

Totalt ble 25 000 kroner innsamlet og dette trigget ideen om å skape løsningen Gi Gaven Videre.

– Jobbgaver blir overflødig

Mjøs forteller at selskapet er en reaksjon på samfunnets overforbruk og at de ønsker å vise at det finnes bærekraftige gavealternativer. Ekteparet tjener ikke selv penger på selskapet.

– Vi tar opp kampen mot meningsløse firmagaver! Gaver fra jobben treffer sjelden mottakeren og blir derfor overflødig. Dette bidrar til en økende bruk og kast-kultur som er lite bærekraftig, sier Mjøs.

Les også:

Brenner for bærekraft

Det er én spesiell ting som gjør Stine Vintervoll ekstra glad: NHH-studenter med miljøengasjement.