fremtidens fintech-ledere

Administrerende direktør Tine Charlotte Holm fra Oslo Market Solutions. Oppstart for NHHs EMBA i fintech. Foto: Helge Skodvin
Administrerende direktør Tine Charlotte Holm fra Oslo Market Solutions var blant studentene da NHHs Executive MBA i fintech hadde første samling torsdag. NHH-rektor Øystein Thøgersen sier at interessen har vært stor for det nye masterprogrammet, som er det første i sitt slag i Norge. Foto: Helge Skodvin
NHH Av Sigrid Grøm Bakken

29. november 2018 13:17

fremtidens fintech-ledere

NHH har jobbet i over ett år med en videreutdanning som møter finansnæringens kompetansebehov. 29. november startet 30 personer på Norges første rene Executive MBA i fintech.

Executive MBA i fintech

  • NHHs nye satsing – Executive MBA in Technology and Innovation of Finance – er en videreutdanning i økonomi og ledelse.
  • Programmet har særlig vekt på teknologi og innovasjon av finanstjenester.
  • Videreutdanningen tilbys erfarne ledere og fagpersoner i offentlig og privat sektor.
  • Programmet har 30 studieplasser, er samlingsbasert og varer i to år. 
  • Programmet er tverrfaglig og skreddersydd for å imøtekomme finansnæringens kompetansebehov.

– Vi befinner oss i et landskap som beveger seg veldig raskt. For at vi skal klare å gi kundene våre den beste kundeopplevelsen, må vi være i forkant av den teknologiske utviklingen, sier Julia Knudsen, leder for produktområdet for personmarkedet i Sparebanken 1 SR-Bank.

Jan Skog Rønningen og Julia Knudsen fra Sparebanken 1 SR-Bank og NHH-rektor Øystein Thøgersen. Foto: Helge Skodvin.
Jan Skog Rønningen og Julia Knudsen fra Sparebanken 1 SR-Bank er blant studentene i det første Fintech MBA-kullet. Her er de sammen med NHH-rektor Øystein Thøgersen(t.h.). Foto: Helge Skodvin.

Torsdag 29. november var hun tilbake på skolebenken, da hun og 30 andre erfarne ledere fra privat og offentlig sektor startet på Norges første rene Executive MBA i finansteknologi på NHH. 

Programmet Executive MBA in Technology and Innovation of Finance er en videreutdanning i økonomi og ledelse, med særlig vekt på teknologi og innovasjon av finanstjenester.

Skreddersydd program

MBA-programmet er et samlingsbasert deltidsstudium over to år, og er skreddersydd for å møte finansnæringens kompetansebehov.

– Finansbransjen preges av knallhard internasjonal konkurranse, utstrakt bruk av innovativ teknologi basert på robotisering og kunstig intelligens, samt nye aktører, kundemønstre og reguleringer. For å kunne håndtere de utfordringer og samtidig dra nytte av de muligheter som denne utviklingen bringer med seg, må bransjen ha ledere med ny og relevant kompetanse, sier NHH-rektor Øystein Thøgersen.

– Dette programmet gir kandidatene kunnskapen de trenger som beslutningstagere i fremtidens bank- og finansnæring, sier han.

Fintech-klyngen NCE Finance Innovation tok initiativ til programmet. NHH samarbeider tett med klyngen, som nylig fikk status som Norwegian Centre of Expertise.

SATSER TUNGT PÅ FINTECH

Interessen for programmet har vært stor, og på deltakerlisten står navn fra finansnæringen, men også personer fra IT- og mediebransjen.

Sparebanken 1 SR-Bank er et selskap som satser tungt for å holde seg relevant i fremtiden. Tre av deres ansatte er blant de nye førstekullistene. 

– Bransjen vår endrer seg kontinuerlig, og det er krevende å vite hvilke investeringer vi bør gjøre for å tjene penger i fremtiden. Forhåpentligvis vil denne videreutdanningen gi oss verktøy som kan hjelpe oss å ta riktige beslutninger, sier Knudsen. 

Tom Staavi og Atle Sivertsen. Foto: Helge Skodvin
– Som næringsorganisasjon er det avgjørende for Finans Norge å bygge kompetanse innen fintech, sier Tom Staavi (t.v.). Her er han sammen med Atle Sivertsen under første fintech samling torsdag. Foto. Helge Skodvin.

Informasjonsdirektør Tom Staavi i Finans Norge var også tilstede på første skoledag.

– Som næringsorganisasjon er det avgjørende for Finans Norge å bygge kompetanse innen fintech. Vi må være relevante i møte med myndighetene og i det offentlige rom. Ny finansiell teknologi påvirker hele samfunnet – ikke bare finansnæringen, sier Staavi.

– Jeg er privilegert som får muligheten til å ta et dypdykk i problemstillingene finansnæringen står overfor og lære teknikker for hvordan jeg kan best mulig kan håndtere disse, sier han.

Eneste i sitt slag

Programmet inkluderer fersk forskning og praksis fra finans, samfunnsøkonomi, innovasjon, strategi og ledelse. Dette, i kombinasjon med programmets tverrfaglig deltakerliste, gjør profilen unik sier Thøgersen.

– I dag finnes det mange mindre kurs innen fintech, men det er få eller ingen som gir en helhetlig tilnærming til fintech-fenomenet som dette programmet. 

LES OGSÅ: 

Tok finans på NHH - satte to investeringsrekorder

Sigrun Syverud startet klesdelingskonseptet Fjong etter NHH. I år satte bedriften norgesrekord både i folkefinansiering og andel kvinnelige investorer.