Finance Innovation fått NCE-status

Øystein Thøgersen
Da Finance Innovation ble etablert sommeren 2017, var NHHs rektor Øystein Thøgersen aldri i tvil om at NHH skulle inn i fintech-samarbeidet. Nå har miljøet fått den ettertraktede klyngestatusen og blitt et «Norwegian Centre of Expertise». Foto: Siv Dolmen
NHH Av Sigrid Folkestad

11. november 2018 14:08

Finance Innovation fått NCE-status

Satsingen på finansteknologi i Bergen har sendt en liten sjokkbølge ut fra Vestlandet. På rekordtid har Finance Innovation-miljøet fått status som Norwegian Centre of Expertise.

Finance Innovation har blitt et nasjonalt kompetansesenter og er nå en del av klyngeprogrammet NCE.

– Dette er fantastiske nyheter. Vi kan sette enda større fart i arbeidet med innovasjon både nasjonalt og internasjonalt, sier Atle Sivertsen, daglig leder i NCE Finance Innovation.

Lanserer masterprogram i fintech

Bank- og finansbransjen står overfor dramatiske endringer som følge av ny teknologi og nye forretningsmodeller. NHH etablerer nå en ny etterutdanning i fintech for å ruste bransjen for endringene.

Tildelingen skjedde i Oslo torsdag formiddag der næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, direktør i Innovasjon Norge Anita Krohn Traaseth og administrerende direktør i Siva Ingrid Riddervold Lorange stod for offentliggjøringen.

Finance Innovation skal styrke samarbeidet mellom aktørene innen finans og teknologi for å ta en ledende posisjon innenfor et område der Norge allerede ligger langt fremme. Da Finance Innovation ble etablert sommeren 2017, var NHHs rektor Øystein Thøgersen aldri i tvil om at NHH skulle inn i fintech-samarbeidet. Han ser på dette som en naturlig del av NHHs profil – noe som vil bli tydeligere de neste årene.

Les mer om NCE Finance Innovation her.

Vil gjøre Norge ledende på fintech

Mer enn 20 sentrale virksomheter går sammen om å etablere «Finance Innovation». NHH blir med i foreningen, der hovedmålet er å gjøre Norge ledende på eksport av fintech.

NCE er et nasjonalt program som tilbyr faglig og økonomisk støtte til utvalgte kompetansemiljøer I Norge. Dette er dynamiske næringsklynger, som har etablert systematisk samarbeid og har potensial for vekst i nasjonale og internasjonale markeder, heter det på nceclusters. Innenfor deres respektive sektorer og teknologiområder, skal klyngene ha en nasjonal posisjon.

Programmet er et samarbeid mellom Innovasjon Norge, Siva og Forskningsrådet.