Finance Innovation fått NCE-status

Øystein Thøgersen
Da Finance Innovation ble etablert sommeren 2017, var NHHs rektor Øystein Thøgersen aldri i tvil om at NHH skulle inn i fintech-samarbeidet. Nå har miljøet fått den ettertraktede klyngestatusen og blitt et «Norwegian Centre of Expertise». Foto: Siv Dolmen
NHH Av Sigrid Folkestad

11. november 2018 14:08

Finance Innovation fått NCE-status

Satsingen på finansteknologi i Bergen har sendt en liten sjokkbølge ut fra Vestlandet. På rekordtid har Finance Innovation-miljøet fått status som Norwegian Centre of Expertise.

Finance Innovation har blitt et nasjonalt kompetansesenter og er nå en del av klyngeprogrammet NCE.

– Dette er fantastiske nyheter. Vi kan sette enda større fart i arbeidet med innovasjon både nasjonalt og internasjonalt, sier Atle Sivertsen, daglig leder i NCE Finance Innovation.

Lanserer masterprogram i fintech

Bank- og finansbransjen står overfor dramatiske endringer som følge av ny teknologi og nye forretningsmodeller. NHH etablerer nå en ny etterutdanning i fintech for å ruste bransjen for endringene.

Tildelingen skjedde i Oslo torsdag formiddag der næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, direktør i Innovasjon Norge Anita Krohn Traaseth og administrerende direktør i Siva Ingrid Riddervold Lorange stod for offentliggjøringen.

Finance Innovation skal styrke samarbeidet mellom aktørene innen finans og teknologi for å ta en ledende posisjon innenfor et område der Norge allerede ligger langt fremme. Da Finance Innovation ble etablert sommeren 2017, var NHHs rektor Øystein Thøgersen aldri i tvil om at NHH skulle inn i fintech-samarbeidet. Han ser på dette som en naturlig del av NHHs profil – noe som vil bli tydeligere de neste årene.

Les mer om NCE Finance Innovation her.

Fintech illustrasj

Vil gjøre Norge ledende på fintech

Mer enn 20 sentrale virksomheter går sammen om å etablere «Finance Innovation». NHH blir med i foreningen, der hovedmålet er å gjøre Norge ledende på eksport av fintech.

NCE er et nasjonalt program som tilbyr faglig og økonomisk støtte til utvalgte kompetansemiljøer I Norge. Dette er dynamiske næringsklynger, som har etablert systematisk samarbeid og har potensial for vekst i nasjonale og internasjonale markeder, heter det på nceclusters. Innenfor deres respektive sektorer og teknologiområder, skal klyngene ha en nasjonal posisjon.

Programmet er et samarbeid mellom Innovasjon Norge, Siva og Forskningsrådet.