Går fram på prestisjetung rangering

NHH oversiktsbilde
NHH og AFF får en av sine beste plasseringer noen sinne på Financial Times-rangeringen av de beste åpne lederutviklingsprogrammene i verden.
NHH

14. mai 2018 08:33

Går fram på prestisjetung rangering

NHH og AFF klatrer sju plasser på Financial Times-rangeringen over de beste åpne lederutviklingsprogrammene i verden. Nyskapende og varierte læringsformer er hovedgrunnen til fremgangen.

NHH og AFF er rangert som nummer 41 i verden og nummer 21 i Europa. I Norden er det bare Stockholm School of Economics som er over NHH og AFF på listen.

- Dette er den beste plasseringen vi har hatt på rangeringen på fem år. Det er sterkt med tanke på den økende internasjonale konkurransen vi opplever, sier NHH-rektor Øystein Thøgersen.

Nyskaping gir resultater

Ett av områdene NHH og AFF satser på, er å utvikle varierte og nyskapende læringsformer. Dette har gitt resultater på rangeringen.

Financial Times-rangeringene

Financial Times utfører hvert år fem delrangeringer. Ved slutten av året samles disse i en samlerangering. De fem delrangeringene er:

  • Global MBA (25 prosent)
  • Executive Education Open Programmes (12,5 prosent)
  • Executive Education Custom Programmes (12,5 prosent)
  • Masters in Management (25 prosent)
  • Executive MBA (25 prosent)

- Vår høyeste prioritet er å tilby nyskapende, relevant og variert programinnhold. Derfor er vi ekstra stolte over å bli anerkjent for dette internasjonalt, sier administrerende direktør Trond Søreide i AFF.

 I rangeringen deltar NHH og AFF med AFFs Solstrandprogrammet, Solstrandprogrammet Accelerate, AFF Samspill & Ledelse og NHHs Corporate Finance. I kategorien Læringsmetoder- og materiell, klatrer NHH og AFF hele 12 plasser fra 2017.  Innen Kursdesign kommer NHH/AFF på 21 plass i verden, dette er en fremgang på fire plasser.

- Programmene henter inn nye perspektiver på organisering og ledelse, men det viktigste vi gjør er å sørge for at disse blir relevante for ledere i programmet. Derfor er vårt programdesign og læringsformer avgjørende for å skape verdi og måloppnåelse for deltakerne, sier Søreide.

Sveitsisk skole på topp

Det er IMD i Sveits som topper årets rangering. På plassene bak kommer University of Oxford: Saïd i Storbritannia og Iese Business School i Spania.

Financial Times har også rangert bedriftsinterne programmer. Her kommer NHH og AFF på en 86. plass.

Se hele rangeringen hos Financial Times