Sertifisering i fransk for næringslivet

Sertifisering i fransk for næringslivet

Som første godkjente eksamenssted i Norge, tilbyr NHH ved Institutt for fagspråk og interkulturell kommunikasjon test i fransk for næringslivet: Diplômes de francais des Affaires.

Språktesten tilbys fra begynnernivå til avansert nivå (A1-C1) og dokumenterer at du er i stand til å kommunisere effektivt og profesjonelt, både muntlig og skriftlig, i de viktigste situasjonene i fransk arbeids- og forretningsliv. Sertifiseringen er gyldig livet ut.

 • Hvem kan ta testen?

  Hvem kan ta testen?

  DFP-testen er tilgjengelig for alle som ønsker å dokumentere sine ferdigheter i fransk forretningsspråk. Du trenger ikke å være student ved Norges Handelshøyskole for å ta testen. For studenter ved NHH vil det å ta emnene FRA21 (A1-A2-nivå) og FRA22 om høsten (B1-nivå) være en god forberedelse.

  DFP-sertifiseringen utstedes og administreres av La Chambre de Commerce et d’Industrie de Paris Île-de-France (Handels- og industrikammeret i Paris).

  DFP-testen tilbys ved 124 universiteter og høyskoler over hele verden, og brukes for å godkjenne studentenes fransknivå ved de 32 skolene i CEMS-nettverket (The Global Alliance in Management Education). Sertifiseringen Diplômes de francais des Affaires anerkjennes også av flere europeiske departement.

 • Når og hvor arrangeres testen?

  Når og hvor arrangeres testen?

  Det er to testperioder i året for alle nivåer (A1-C1). Testen arrangeres i mai og i november/desember ved Norges Handelshøyskole (NHH), Helleveien 30, 5045 Bergen. Nærmere dato vil du finne i påmeldingsskjemaet som publiseres i februar/august hvert år.

  De som skal ta testen, må møte fysisk opp på NHH.

 • Hvor mye koster det å ta DFP-testen?

  Hvor mye koster det å ta DFP-testen?

  A1-A2: Kr. 900,-

  B1-nivå: Kr. 1100,-

  B2-C1: Kr. 1200,-

  Avgiften dekker eksamensgebyret til det franske handelskammeret og administrative kostnader ved NHH. Vi tar forbehold om justering i prisene ved en eventuell økning i pris fra det franske handelskammeret.

 • Hvordan melder du deg opp til å ta testen?

  Hvordan melder du deg opp til å ta testen?

  Lenke til påmeldingsskjema blir publisert i februar for testene som arrangeres i mai og i august for testene som arrangeres i november/desember. Spesifikke datoer for testene ved NHH vil da være tilgjengelig i påmeldingsskjemaet.

  Neste anledning til å ta DFP-testen nivå A1, A2 og B1 er i november.

   

  Neste anledning til å ta DFP-testen nivå B2 og C1 er i november.

   

  Påmeldingsfrist er 1. mai for testene om våren og 1. november for testene om høsten.

  Du vil motta informasjon om oppmøtetid og sted etter påmeldingsfristen.

  Her finner du formasjon om hvordan du blir vurdert, hvordan du får resultatene dine og hvordan personlig data behandles.

 • Hvordan kan du forberede deg?

  Hvordan kan du forberede deg?

  Du finner gode tips og eksempler på tidligere tester på nettsidene til Le français des affaires. En del av denne informasjonen kun er tilgjengelig på fransk, men deler er også tilgjengelig på engelsk

  For studenter ved NHH tilbys emnene FRA21 (A1-A2-nivå) og FRA22 om høsten (B1-nivå). Å ta disse emnene vil gi deg et godt grunnlag for å lykkes med DFP-testene. 

   

 • Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne!

  Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne!

  Du finner mye relevant informasjon om Diplômes de francais des Affaires på deres nettsider.

  Vurderer du å ta testen?
  Har du registret deg og har praktiske eller faglige spørsmål knyttet til DFP-testen Diplômes de francais des Affaires?

  Kontakt oss gjerne på e-post: dfp@nhh.no