Psykologisk trygghet - for samarbeid og prestasjon

Psykologisk trygghet - for samarbeid og prestasjon

Ønsker du å styrke din kompetanse på psykologisk trygghet? NHH Executive tilbyr forskningsbasert undervisning og praktiske øvelser, designet for å utforske og forstå betydningen av psykologisk trygghet i arbeidslivet. Her vil du få verktøyene du trenger for å bygge trygghet både for deg selv, ditt team og din organisasjon.

Om studiet

Studiepoeng
15
Grad
På masternivå
Søknadsperiode
15. april-1. september 2024. Løpende opptak
Studiestart
14. oktober 2024

Bård Fyhn. Foto: Sigrid Folkestad

Psykologisk trygghet er et begrep som har fått stadig større oppmerksomhet i det norske arbeidsliv, som en nødvendig basis i velfungerende organisasjoner. At medarbeidere opplever seg akseptert som den de er og ikke trenger frykte negative konsekvenser i samarbeid med andre, er essensielt for å fremme innovasjon, læring, teamprestasjon, så vel som et positivt arbeidsmiljø. Med økende fokus på både arbeidslivskvalitet og organisatorisk effektivitet, er derfor forståelse og fremming av psykologisk trygghet særlig relevant.

Gjennom studiet vil du få en grundig forståelse av psykologisk trygghet på individ-, team- og organisasjonsnivå. Gjennom praktiske øvelser og teoretisk læring vil du lære hva psykologisk trygghet betyr for enkeltpersoner, hvorfor det er viktig for trivsel, engasjement og prestasjon, og hvordan du kan bygge og opprettholde det både for deg selv og i teamet ditt. Du vil utforske metoder for å skape et miljø preget av åpenhet og læring, og hvordan du kan bruke dette til å bidra til effektive team og organisasjoner.

Dette studiet skal gi deg en solid teoretisk forståelse før du anvender kunnskapen på egne utfordringer relatert til psykologisk trygghet i din egen kontekst. Dette oppnås gjennom en kombinasjon av forelesninger, oppgaver og øvelser under studiesamlingene, og arbeid mellom samlingene hvor deltakerne bruker den nye kunnskapen til å arbeide med sin prosjektoppgave.

Målgruppe

Modulen er egnet for alle ledere og medarbeidere som ønsker arbeide med psykologisk trygghet i sin organisasjon.

Nettverk for læring

Gjennom studiet tar du aktivt del og lærer sammen med og av de andre deltakere. Vi ønsker dette skal bli en inspirerende arena og et nettverk for læring mellom deltakerne også utenom de faglige samlingene.

Oversikt over studiet

 • Samling 1:
  Psykologisk trygghet og individet, 14.10-15.10.24, Oslo
 • Samling 2:
  Psykologisk trygghet og teamet, 02.12-03.12.24, Oslo
 • Samling 3:
  Psykologisk trygghet og organisasjonen, 03.02-04.02.25, Oslo
 • Samling 4:
  Psykologisk trygghet i praksis – mellom individ, team og organisasjon, 31.03-01.4.25, Oslo

Om studiet

Studiepoeng
15
Grad
På masternivå
Søknadsperiode
15. april-1. september 2024. Løpende opptak
Studiestart
14. oktober 2024

Informasjonsmøte Executive Master i ledelse

Bli med oss på det første informasjonsmøte 27. mai kl. 11.30-12.30. For å delta vennligst legg inn ditt navn og din e-post. Du vil motta en e-post med lenke til Zoom-møtet en uke før møte.

Verdt å vite

 • Undervisningssted: Oslo
 • Pris NOK 58 000
 • Er dere flere fra samme bedrift som ønsker å ta studiet? Ta kontakt for bedriftsavtale
 • Faglig overlapp

  Faglig overlapp

  Emner og moduler med et faglig overlapp, kan ikke settes sammen i Executive master i ledelse. For veiledning ta kontakt med studiets programkoordinator.

FAGEMNE/-moduler

Denne modulen kan brukes som fagemne/-modul i Executive Master i Ledelse.

Les mer om Executive Master i Ledelse

 

Kontakt oss