Tilbake til den gode campusfølelsen

Tore Hillestad. Foto: Helge Skodvin
– Vi er veldig glade for å være tilbake i klasserommet. Det er lettere å bygge nettverk og dra nytte av de gode læringsarenaene som oppstår når vi samles fysisk, sier direktør for NHH Executive, Tore Hillestad. Foto: Helge Skodvin
Av Ove Sjøstrøm

24. juni 2022 09:34

Tilbake til den gode campusfølelsen

Videreutdanning er i vinden som aldri før. NHH Executive merker økt etterspørsel etter pandemien.

HVA GJØR DU NÅ?

Møt nåværende og tidligere studenter i årets sommerserie fra NHH Executive.

– Folk er nysgjerrige og ønsker å komme i gang med faglige utfordringer de kan ha nytte av i egen jobb. Vi merker også at flere er blitt mer opptatt av å få faglig påfyll etter pandemien. Det synes vi lover bra for fremtiden, sier Tore Hillestad, direktør for NHH Executive.

– Du nevner fremtiden. Vi kan vel trygt si at vi ikke vet så mye om den?

– Ja, og derfor blir livslang læring og videreutdanning ekstra viktig. Hvem hadde trodd vi skulle få en pandemi med vidtrekkende konsekvenser for samfunnet, virksomheter og enkeltpersoner før Norge stengte ned 12. mars 2020? Knapt noen. Da er det viktig med en verktøykasse som gjør oss mindre usikker i møte med det ukjente, sier Hillestad og legger til:

– Det skjer mye både i offentlig og privat sektor når det kommer til omstilling og innovasjonsprosesser. Derfor er det behov for en kontinuerlig kunnskapsoppdatering hvis ledere og mellomledere skal klare å gjennomføre endringsprosessene sammen med de ansatte.

Tilbake til campus

Pandemien førte til mye digital undervisning for NHH Executive i løpet av to år. Nå er Hillestad glad for at folk møtes ansikt til ansikt igjen.

– Digital undervisning har absolutt sine fordeler. Vi har mulighet til å nå flere, men ingenting kan konkurrerer med den gode campusfølelsen. Det gir studentene våre mer energi, og det gir samtidig oss mer energi til å fornye oss, sier han og slår fast:

– Vi er veldig glade for å være tilbake i klasserommet. Det er lettere å bygge nettverk og dra nytte av de gode læringsarenaene som oppstår når vi samles fysisk.

Ingen ledere kommer unna spørsmål rundt innovasjon, omstilling, bærekraft og ledelse hvis de skal klare å få til en bærekraftig verdiskapning

Tore Hillestad, Direktør NHH Executive

– Hva kan dere by på i høst?

– Ingen ledere kommer unna spørsmål rundt innovasjon, omstilling, bærekraft og ledelse hvis de skal klare å få til en bærekraftig verdiskapning. Mange av programmene våre har dette som hovedtema, eller som en del av studiet. Vi har en tverrfaglig profil i det meste vi gjør, sier han og legger til: 

– I høst kan vi tilby et nytt program i prosessledelse. «Ledelsesprogrammet» er også et spennende og relevant nytt program, som tilbys i samarbeid med AFF. I høst ser vi frem til å fylle alle programmene våre med kunnskapshungrige ledere på ulike nivåer, og selvfølgelig alle som aspirerer til å bli ledere.

Må fornye oss

Høsten 2021 fikk Hillestad jobben som direktør for NHH Executive. 

– Er dette en perfekt jobb for en som brenner for videreutdanning?

– Det er en spennende jobb på flere områder. Utfordringen er å hele tiden fornye oss. Der synes jeg vi gjør en god jobb. Men alltid noe å lære.

– Hvorfor har dere et av landets mest populære tilbud for videreutdanning?

– Suksessen handler nettopp om at vi har oppdatert og relevant faglig kunnskap. Kunnskapen fyller behovene som private virksomheter og offentlig sektor etterspør.

Faglig gull

Anbefalt

Fagbok: «Innovasjonskapasitet» av Inger Stensaker, Anne Cathrin Haueng, Christine Meyer og Rune Bjerke

Sommerbok: «Gul bok» av Zeshan Shakar

Podcast: Hvor skal du? NHH Executives podcast om ledelse

Mat: – Passe med sjømat.

Ferie: – Etter to år i Norge, blir det ferie i Italia med familien.

Med tilgang til aktuell forskning og forelesere som er enere på sine felt, har NHH Executive faglig gull å by på, understreker Hillestad.

– Dette er veldig anvendelig og praktisk kunnskap som deltakerne kan ta i bruk underveis mens de gjennomfører studieprogrammene våre.

– Verden har gjennomgått en pandemi, og klimaendringene er på dagsorden. Er dette drivere for endring?

– Det har i hvert fall vært en vekker for mange. Og ja, jeg tror det vil føre til mer innovasjon og bærekraftig verdiskapning. Og skal man få til dette, råder jeg kunnskapshungrige å bla litt i undervisningskatalogen til NHH Executive. Der vil du garantert finne noe som passer akkurat din virksomhet og de prosessene du står i som leder.

Se NHH Executives studietilbud