Inn i det ukjente med ny kunnskap i bagasjen

Henrik Pedersen. Privat foto
Henrik Pedersen forlater en trygg jobb for å bli gründer. Samtidig tar han MBA i økonomisk styring og ledelse hos NHH Executive. Privat foto
Av Ove Sjøstrøm

24. juni 2022 09:34

Inn i det ukjente med ny kunnskap i bagasjen

Henrik Pedersen har tatt pappaperm, sagt opp jobben og er klar for det ukjente.

HVA GJØR DU NÅ?

Møt nåværende og tidligere studenter i årets sommerserie fra NHH Executive.

Henrik Pedersen (35) har i det siste fått en liten realitetsjekk. Han er halvveis i MBA i Økonomisk Styring og Ledelse hos NHH Executive og i pappaperm på tredje måned.

– Ludvig er blitt 11 måneder og holder på å oppdage verden. Det krever konstant oppmerksomhet fra min side, sier en litt sliten småbarnsfar og ler.

– Jeg trodde jeg skulle få bedre tid til studiene i pappaperm. Den gang ei, men det går seg vel til etter hvert.

Fantastisk jobb og arbeidsgiver

Pedersen jobber som leder for salg og forretningsutvikling av digitale tjenester i ABB Norge. Konsernet har over 2000 ansatte her i landet, og er store innen kraft- og automasjonsteknologi. ABB Norge er en del av den globale ABB-gruppen som har hovedkontor i Sveits.

– Tiden i ABB har vært helt fantastisk. Jeg har lært utrolig mye, fått jobbet sammen med dyktige mennesker, og jeg har personlig fått frihet av toppledelsen til å jobbe mye med forretningsutvikling, sier han og legger til:

– Våre digitale tjenester fra ABB Norge er nå verdensledende, både teknisk og kommersielt. Det er vi veldig stolte av. 

Blir gründer

Henrik Pedersen med familie. Privat foto
Samboer Ida Heldal, Henrik og Ludvig ser frem til nye eventyr. Foto: Privat

Men nå er det slutt for Pedersen i ABB. Han sa nylig opp jobben.

– Jeg har vært der i 11 år. Og dette handler om det klassiske. Jeg er i en fase i livet der jeg trenger nye impulser.

– Du sier opp en trygg og sikker jobb?

– Det stemmer, men jeg har en plan. Jeg har akkurat signert en avtale med Antler om å bygge et nytt selskap. Dette gleder meg virkelig til, sier Pedersen og forklarer:

– Antler er et globalt VC-fond som investerer og jobber med gründere fra hele verden. Hva jeg skal bygge, er foreløpig litt hemmelig, sier han og smiler.

Tar videreutdanning

Pedersen har en master i industriell økonomi og språkstudier i italiensk fra Universitetet i Oslo. Nå satser han på videreutdanning.

Foruten NHH Executive, tar han også et online årsstudium i innovasjonsledelse ved Stanford University.

– Du har lagt opp et tøft løp?

– Tja. Er du interessert i ny kunnskap som treffer egne interesser, har du også en sterk indre motivasjon som gir mer energi enn det tar. I tillegg er vel økonomisk styring fra NHH og innovasjonsledelse fra Stanford det beste fra to verdener?

Interessert i ny kunnskap

Anbefalt

Fagbok: «Multipliers: How the Best Leaders Make Everyone Smarter» av Liz Wiseman. Den handler om hvordan en moderne leder virkelig kan få folk rundt seg til å blomstre og utvikle seg.

Sommerbok: «Storyteller» av Dave Grohl. Han har hatt et helt utrolig liv. Han var trommis i Nirvana, vært innom Queens of the Stoneage, og startet Foo Fighters. Det er en ekte rockelegende som forteller.

Podcast: – Jeg har oppdaget at NHH har noen veldig gode fagpodder som jeg kommer til å lytte til fremover, men akkurat nå går det mest i italienske podder. Det handler om å vedlikeholde språkkunnskapene mine.

 Mat: – De som kjenner meg vil si at jeg er et skikkelig matvrak, men må jeg si noe, blir det nok sjømat.

Ferie: – Det blir første turen til utlandet på lenge. Vi drar til Hellas.

Pedersen har tro på livslang læring som en nøkkel til nye dører i livet.

– Jeg gjør dette for kunnskapens del, ikke for å oppdatere CV-en for å søke jobb, sier han og understreker:

– Men videreutdanning er viktig skal man ta det neste steget, også karrieremessig. For min del handler det om verdifull kunnskap i forbindelse med å kunne bygge opp noe på egenhånd.

– Hvordan er opplegget til NHH Executive?

– Veldig bra. Hverdagen er normalisert etter pandemien. Det betyr fysiske samlinger på studiet med ekstra energi, sier han, og skryter i samme åndedrag av programdirektør Iver Bragelien hos NHH Executive.

– Iver oppdaterer stadig innholdet i programmet med aktuelle problemstillinger og tema. Han tar også med seg veldig dyktige bidragsytere inn i programmet, både fra akademia og fra næringslivet. Vi får en god faglig balanse underveis med mange ulike perspektiver. Det får deg til å reflektere over kunnskapen som blir presentert på en god måte som forsterker læringseffekten.

– Mye erfaring

Samlingene og undervisningen i MBA i Økonomisk Styring og Ledelse er gruppe- og casebasert.

– Dette er en veldig god måte å lære på. Det er et bredt spekter av pedagogikk som brukes, sier Pedersen og slår fast:

– Det beste med NHH Executive er at studentene representerer ulike mennesker med ulik livs- og jobberfaring. De stiller gode spørsmål under samlingene og utfordrer. Vi lærer veldig mye av hverandre, sier han og slår fast:

– Kall det gjerne nettverksbygging, men vi er først og fremst en skikkelig fin gjeng som trives i hverandres selskap.

Pedersen var en av kandidatene i kåringen av årets «Ledertalentene» i E24.

– Det var veldig stas å bli nominert, og å få være med helt til målstreken. Det er en veldig motiverende prosess, og du får mye energi av å være med i kåringen. Jeg vil absolutt anbefale bedrifter og virksomheter til å nominere ansatte de mener fortjener en slik oppmerksomhet.

Les mer om studietilbudet ved NHH Executive