Godt tilskudd til verdensøkonomien

78' kullet i trappen i nybygget, med professor emeritus Thore Johnsen
78' kullet i trappen i nybygget, med professor emeritus Thore Johnsen. Foto: Morten Hilt
Av Morten J. S. Hilt

9. mars 2018 09:20

Godt tilskudd til verdensøkonomien

Kulljubileum: 1978-kullet.

-Her ser dere hva som skjedde når dere kom inn i økonomien, spøkte professor emeritus Thore Johnsen og viste kurver for økonomisk utvikling de siste 100 år. Skal man tolke denne grafen bokstavelig har siviløkonomene à 1978 vært et særdeles godt tilskudd til verdensøkonomien.

Thore Johnsen
Professor emeritus Thore Johnsen om "Sparing med null rente"

Arrangementskomiteen som besto av Helene Jebsen Anker, Roar Bye og Thorstein Selvik hadde invitert til en helg som spente fra revy, konsert, ølfestival, bankett og foredrag.

Noen var på plass allerede torsdag til urpremieren, mens de fleste dukket opp fredag kveld og ble ønsket velkommen av prorektor Therese Sverdrup. Etter prosecco i speilsalen var revy neste post før bankett i personalkantinen og så konsert og nachspiel til de små timer. Primus motor Thorstein Selvik hadde formant alle om viktigheten av å møte i tide lørdag morgen – så var også han den eneste som kom noe heseblesende litt etter avtalt tid dagen etter.

Therese Sverdrup
Prorektor Therese Sverdrup ønsker velkommen

Sven Haugland – som selv er 78’ kullist – hadde første foredrag der han fortalte om NHH i dag: hva studerer man i dag, hvilke fag og hvordan er konkurransen. Det internasjonale perspektivet er veldig mye mer tilstede i dag. Student Hans Falck fortalte også levende om butikken NHHS og hvordan de forvalter tradisjonene.

Dagens hovedinnlegg sto professor emeritus Thore Johnsen for. Han viste grafer over utvikling av verdensøkonomien siste hundre år og illustrerte hvordan utviklingen hadde foregått i ulike land, Norge og USA spesielt. En tolkning er at bidraget fra dagens jubilanter gjennom de 35 årene de hadde tatt del av økonomien hadde vært særdeles positivt.   

Lørdag fortsatt med ølfestivalen St. Orwils før jubileet ble avsluttet med middag på Wessel-stuen.

-Folk var overbegeistret, kjempehappy og utrolig imponert over NHH. Noen hadde ikke vært på høyskolen siden de gikk ut i 82’ og kom nå fra hele kongeriket – noen også fra Sveits og London. Dette var helt magisk! Dette er folk som har sett alt, opplevd alt, og likevel var begeistret på en måte som var utrolig, sier Thorstein Selvik avslutningsvis.

Kull 1978 i trappen på NHH
78-kullet i trappen

Les om flere kulljubileer