50-årsjubileum for 1972-kullet

50-årsjubileum for 1972-kullet ved NHH. Privat foto
Deltakere på 1972-kullets 50-årsjubileum samlet på NHH.

3. oktober 2022 14:42

50-årsjubileum for 1972-kullet

Helgen 23.–25. september var 52 medlemmer av kullet som startet på NHH i 1972 samlet til 50-årsjubileum.

Rektoratet og prorektor Stig Tenold inviterte til mottakelse på Stupet fredag ettermiddag. Etter prorektors innledning var det engasjerte 72-kull-«studenter» som stilte mange gode spørsmål om NHH i dag – og fikk gode svar.  

Knut Misje takket på vegne av 72-kullet Rektoratet og Morten Hilt fra NHH Alumni for utmerket service i forbindelse med arrangementet på NHH.

Deretter var det samling i Klubben. Her var det servering av tapas med tilhørende. På kullet er det gode underholdningskrefter som fikk opp stemningen med sang og musikk.

Kveldens høydepunkt var da Svæveru` kom og sang sine kantater – til stor jubel. Det kanskje viktigste var praten rundt bordene hvor gamle kullister fikk treffe hverandre igjen etter mange år.

50årsjubilantene fikk faglige foredrag fra professor emeritus og hypokonderlege Ingvard Wilhelmsen
Jubilantene fikk faglige foredrag fra professor emeritus og hypokonderlege Ingvard Wilhelmsen (bildet) og NHH-professor Alexander W. Cappelen.

Lørdag formiddag var det to foredrag.

Først kom professor emeritus og hypokonderlege Ingvard Wilhelmsen med sitt foredrag «Sjef i eget liv». Her ble vi påminnet om at det meste i livet kan vi ikke gjøre noe med – og det hjelper derfor ikke å bekymre seg om ting som er helt utenfor vår kontroll.

Professor i samfunnsøkonomi Alexander Wright Cappelen snakket  om sin forskning under tittelen «Hva er fair». Han er forsker ved forskningssenteret FAIR og forsker på atferds-, eksperimentell og offentlig økonomi, forretningsetikk, valgteori i samfunn, politisk filosofi og rettferdig fordeling.

Forskningssenteret  FAIR har fått betydelig forskningsmidler fra Norsk forskningsråd for å se på synergier mellom økonomi og psykologi. Han ga oss innsikt i vanskelighetene i å dele – og de store forskjellene det er for den enkelte og på det globale plan.

Kulljubilantene samlet til lunsj i personalkantinen på NHH.
Kulljubilantene samlet til lunsj i personalkantinen på NHH.

Etter foredragene var det samling til lunch i Personalkantinen hvor det ble servert velsmakende Bergensk Fiskesuppe fra Sammen - kantinen på NHH.

Lørdag kveld var det festmiddag i Terminus Hall. Her var det gode taler både av jentene og menn fra kullet. Det var igjen god stemning og prat mellom kullistene.

Løen Storband med 25 manns orkester, crooner og fantastisk kvinnelig vokalist bidro til at kvelden ble særdeles vellykket.