45-årsjubileum for 1973-kullet

NHH 1975 kulljubileum

9. oktober 2018 12:48

45-årsjubileum for 1973-kullet

59 feststemte jubilanter ble vel tatt imot av en humørfylt rektor Thøgersen på Stupet. Leder av jubileumskomitéen, Dagrun Waag Linchausen, slapp også til med sine velvalgte ord. Litt av en flying start!

Den lystige gjengen fylte så opp personalkantinen hvor kantinesjef Therese Tvedt & co serverte deilig mat og drikke til prat og mingling på høyt lydnivå. Leder av kjernestyret NHHS, Marius Hauahei, bidro elegant, gjenoppfriskende og oppdaterende om livet i NHHS den gang da og nå.

Så marsjerte Direksjonsmusikken inn og gjennomførte en forestilling med ompa ompa, sang og ablegøyer som utløste langvarige ovasjoner.

Langt utpå kvelden fant så jubilantene veien ned til nachspiel i Klubben og de mange chambres separées i kjelleren forøvrig. Det ble en festlig blanding til langt ut i de små timer av fortidens og nåtidens studenter akkompagnert av det fascinerende Ukekoret Optimum med sine oppglødende og smittende sanger.

Saken fortsetter under bildegalleri

1975 NHH kulljubileum
NHH Kulljubileum 1975
NHH Kulljubileum 1975
NHH Kulljubileum 1975
NHH Kulljubileum 1975
NHH Kulljubileum 1975
NHH Kulljubileum 1975
NHH Kulljubileum 1975
NHH Kulljubileum 1975
NHH Kulljubileum 1975

Dagen derpå fikk en tidlig og meget inspirerende faglig start i Aud Max takket være professorene Alexander Cappelen, Bjørn Lorens Basberg og Inger Johanne Pettersen, hvorav de to sistnevnte faktisk stammer fra 73-kullet! Deres budskap førte til at mange ble fristet til å søke om nytt opptak på NHH etter hvert som avrundingen av de første jobbøktene i arbeidslivet nærmer seg de neste årene.

Etter forelesningene i Aud Max vandret de glade jubilantene gjennom nybygget, Jebsen-senteret og fram til trappen ved kantinen hvor klassebildet ble tatt.

Lørdagen fortsatte med en historisk lunsj på Wesselstuen. Stemningen gikk fullstendig gjennom taket. Time etter time med intens nostalgering, ledsaget av Wessels namnam og hyggelige betjening.

Festmiddagen på Akvariet ble mildt sagt en uforglemmelig opplevelse. Staselig mottatt av smokingkledde pingviner, omgitt av fascinerende fisk og sjødyr i Rotunden, elegant servering av sjømat i Michelin-klassen og velsmakende, tørsteslukkende viner, ble gjestene tatt med på sangens vinger av Svæverus elleville, velklingende korister. Flere av 73-kullistene deltok i noen av numrene hvis tekster og toner har evig liv. Stemningen i Rotunden, også vitalisert av mange gode taler fra taleføre og scenevante kullkamerater, holdt seg på maksnivå og ble videreført etter bordsetet til langt på natt i barområdet.

Turen til Fløyen rundt 12-tiden på søndag var et helt frivillig innslag. Mange møtte fram, tok Fløibanen til topps for så å vandre videre til den ikoniske Brushytten. En frisk utflukt med overraskende lite regn der og da.