Til topps i foreleser-kåring

– Jeg bruker mye tid på å forberede meg til forelesningene, sier Inger G. Stensaker. Torsdag mottok hun pris for undervisningen. Foto: Eivind Senneset
NHH

1. september 2016 20:01

(oppdatert: 1. september 2016 20:05)

Til topps i foreleser-kåring

NHH-professor Inger G. Stensaker er en av ti vinnere i Morgenbladets kåring av landets beste forelesere.

– Dette er utrolig morsomt. Det er nesten vanskelig å tro at jeg er en av ti vinnere, jeg er rett og slett superglad, sier Inger G. Stensaker.

Professoren på Institutt for strategi og ledelse har i flere år undervist i bachelorkurset SOL 040 – Strategisk ledelse i tillegg til et masterkurs i endringsledelse.

– Jeg synes det er kjempebra at de har en slik kåring. Det er stort fokus på forskning og hvor mye man publiserer. Selvsagt er det viktig, men å undervise er jo halve jobben vår. Det er viktig at de løfter frem dette også, sier Stensaker.

– Nyskapende og uredd

 Slik begrunner juryen valget av Stensaker:

«Vi har valgt Inger Stensaker fordi hun som foreleser er nyskapende når det gjelder form, uredd når det gjelder involvering, men strengt akademisk når det gjelder faglig substans.

Hun mestrer både det lille og det store format: I små grupper illustrerer hun gjerne poengene ved å kaste ball; i plenumsforelesninger tar hun systematisk med seg næringslivsledere for å bygge bro mellom fag og anvendelse, og hun jobber da så tett med dem på forhånd at de ikke slipper unna med glatte bedriftspresentasjoner.

Et høydepunkt for et par år siden var da hun fikk Helge Lund til å snakke om Statoil og sosialt ansvar. Hun bruker mye tid på pedagogikk – hun dro til Harvard for å lære case-undervisning, hun bruker internasjonale forskningskonferanser til å plukke opp ny fagdidaktikk. Inger Stensaker har to ganger fått studentenes foreleserpris («bronsesvampen»).»

Bruker reelle case

 – Jeg bruker mye tid på å forberede meg til forelesningene. Studentene elsker å få reelle case å bryne seg på. I ett av kursene hadde vi fokus på TV-bransjen og da fikk studentene velge et selskap de skulle representere, for eksempel TV 2, Netflix eller HBO. Så var jobben at de skulle gjøre strategiske analyser. I tillegg er jeg opptatt av å få inn folk fra bransjen som gjesteforelesere, sier Stensaker.

I nominasjonsrunden kom det inn 383 forslag til hvem som skulle få prisen. En jury nedsatt av Morgenbladet kom deretter frem til 39 forelesere som de ville vite mer om. Til slutt var det igjen 10 vinnere.

– Det kjekkeste med å forelese er kontakten med studentene. Spesielt gøy synes jeg det er å jobbe med mindre grupper når jeg får høre hva de tenker og synes er verdifullt. Det er veldig motiverende, sier Stensaker.

Torsdag kveld ble de ti vinnerne feiret fra scenen på Chateau Neuf i Oslo. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen var også til stede under prisutdelingen.

Her kan du lese mer om kåringen

Nyheter fra NHH