- Dette er eventyrlig

avskjed norman
Nåværende NHH-studenter og alumni har gått sammen om å overraske professor Victor D. Norman på hans siste forelesning ved NHH. Norman kalte opplevelsen for "eventyrlig" og ble svært overrasket over avskjedsfesten.
NHH Av Sigrid Folkestad

3. november 2016 09:33

(oppdatert: 3. november 2016 11:17)

- Dette er eventyrlig

En synlig beveget Victor D. Norman fikk torsdag morgen tidenes avskjedsfest fra NHH-studentene. - En eventyrlig avslutning. Dette skal jeg leve på i femti år til, sa Norman.

Torsdag morgen holdt Victor Norman sin siste forelesning for studentene på NHH. I et godt skjult samarbeid med Normans forskerkollega ved Institutt for samfunnsøkonomi, Linda Orvedal, hadde studenter og alumni mobilisert for en storslått avskjed med sin respekterte NHH-professor.

I forelesningspausen strømmet studentene inn i NHHs største auditorium.Ukekoret Optimum tok plass foran, hundrevis av andre satt i salen og sto i trappene.

Norman ble synlig rørt over NHH-studentenes overraskelse.

- Du har betydd enormt mye for veldig, veldig mange studenter og holdt engasjerende og inspirerende forelesninger i mange år. Nå skal Ukekoret Optimum synge Studentenes sang for studentenes mann! Og siden dette også er en vemodig dag, synger vi et vers i dur og ett i (Bau)moll, sa Erlend Holberg.

- Det blir vår aller siste sang til deg, med mindre du blir ett år til!

Se fotokavalkade. alle foto helge skodvin

max norman
NHH-studentene på vei inn i Aud Max. Professor Victor D. Norman er i ferd med å få seg en stor overraskelse.
norman otomiuum
Ukekoret Optimum sang Studentenes sang for "studentenes mann".
norman sjampanse
Mathea G. Hubert overrekker sjampanjen til Norman. Til høyre Håkon Nordberg.
noramn
- Dette skal jeg leve på i femti år, sa Norman.
norman klapp
Et fullsatt auditorium. NHH-studentene reiste seg og klappet. De ga seg ikke før Norman signaliserte at det var nok.
hubert nordberg norman
Mathea Hubert og Håkon Nordberg med professor Victor D. Norman.

Studentene fikk ideen til avskjedsseremonien bare to dager før Normans siste forelesning.

- Hva kan nåtidens sosiale medier, navnet Victor Norman og en betalingsløsning få til i fellesskap, spurte Mathea G. Hubert, som fortalte om planen og hva de håpet på. De ville samle inn noen kroner til en gave til Norman.

Planen fungerte over forventning.

Bare i løpet av noen timer sørget NHH-studenter og alumni for å bruke én prosent av Vipps-kapasiteten. Beløpet var ikke stort - tre kroner per person - men interessen var enorm og pengene strømmet inn. Student Håkon Nordberg kunne dermed fortelle at det ikke bare ble en liten oppmerksomhet. Norman fikk overrakt en magnumflaske sjampanje, to Châteauneuf-du-Pape, en blomsterbukett og en femretters på Cornelius Sjømatrestaurant sammen med kona, SSB-direktør og NHH-professor Christine B. Meyer.

- Jeg blir stum, sa Norman, men la til:

- Å undervise i Aud Max er fantastisk. Det er ikke på grunn av auditoriet, men på grunn av dere, sa Norman.

Les intervju med Victor Norman i K7 Bulletin: Evig student

Victor Danielsen Norman (født 24. juli 1946 i Risør) har bachelorgrad i samfunnsøkonomi fra Yale University fra 1969 og doktorgrad fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) fra 1972.

Allerede i 1975 ble Norman professor i samfunnsøkonomi, etter å ha levert en rekke originale bidrag i økonomisk teori og empiri. Sammen med Avinash Dixit utgav han 1980 avhandlingen Theory of international trade, som ble toneangivende internasjonalt i handelsteori. 1983 publiserte han boken En liten, åpen økonomi, som straks ble et standardverk ved økonomistudier i de skandinaviske land (Kilde: SNL). Han var rektor ved NHH fra 1999 til 2001 og arbeids- og administrasjonsminister i Kjell Magne Bondeviks andre regjering 2001–2004.

I høst ble Norman utnevnt til nytt æresmedlem i Norges Handelshøyskoles Studentforening. Bare 26 personer har fått utnevnelsen siden 1936.

Nyheiter frå NHH