Havbruksnæringen på skolebenken

NHH

15. juni 2016 13:06

(oppdatert: 15. juni 2016 13:10)

Havbruksnæringen på skolebenken

En rekke aktører i havbruksnæringen etterlyser mer kunnskap om bærekraftig innovasjon. I samarbeid med NCE Seafood Innovation Cluster oppretter NHH derfor et nytt MBA-program for å dekke etterspørselen.

– Norge er inne i en nasjonal omstillingsdugnad og det begynner å gå opp for de fleste at en av Norges store vekstindustri vil være innen sjømat og havbruksnæringen. Derfor ønsker vi større innsikt i hvordan vi skal skape bærekraftig innovasjon for framtidig vekst, sier direktør Tanja Hoel i NCE Seafood Innovation Cluster.

Klyngen tok et initiativ overfor NHH, som har utviklet et helt nytt MBA-program for erfarne ledere og fagspesialister i og rundt det marine, internasjonale miljøet.

FaktA OM SJØMATPROGRAMMET

  • Toårig/fire semestre, deltidsprogram som gir 60 studiepoeng og graden Master of Business Administration (MBA) in Sustainable Innovation in Global Seafood.
  • Temaer som belyses: bærekraftig ressursforvaltning, økonomi, industrianalyser, strategiske beslutninger, bærekraftige forretningsmodeller, finans og regnskap, internasjonal ledelse og innovasjon og endring.
  • Målgruppe er ledere og fagspesialister som jobber i sjømatnæringen eller relaterte næringer.

– Et skreddersydd program

HR-sjef Anne Lorgen Riise i Marine Harvest Group, verdens største lakseselskap, sier programmet er etterlengtet.

– For at våre selskaper skal fortsette å utvikle seg i en bærekraftig retning, må vi investere i fremtidens globale ledere. Dette programmet er skreddersydd for å imøtekomme vårt behov for mer kunnskap innenfor bærekraftig innovasjon, internasjonalisering og global ledelse, sier Anne Lorgen Riise.

Selv om programmet er utviklet basert på et initiativ fra de ledende globale lakseselskapene i sjømatklyngen, er det et åpent program som tar sikte på å rekruttere deltakere fra hele verden.

Tar i bruk ny teknologi

Programmet går på engelsk og vil i motsetning til tradisjonelle program, gjennomføres både via webcast, Skypekonferanser og studiebesøk på internasjonale studiesteder i Asia og Nord-Amerika.

– Siden programmet er åpent for deltakere over hele verden, tar vi i bruk nye undervisningsmodeller som knytter deltakere og forelesere tett sammen. Dette er en spennende utfordring som jeg ser frem til å komme i gang med, sier førsteamanuensis og faglig ansvarlig for programmet, Linda Nøstbakken.

MBA in Sustainable Innovation in Global Seafood

Flere nyheter