NHH holder stand i toppen

NHH

27. april 2016 11:03

NHH holder stand i toppen

Siviløkonomstudiet ved NHH befester sin posisjon som ett av landets mest populære studieprogram. Bare politiutdanningen ved Politihøgskolen i Oslo har flere førsteprioritetssøkere, viser tallene fra Samordna opptak.

1892 personer har siviløkonomstudiet ved NHH som førstevalg i år. Disse kjemper om 470 studieplasser, noe som betyr at det er rundt fire førsteprioritetssøkere for hver studieplass. Politihøgskolen i Oslo hadde seks flere førsteprioritetssøkere.

- Søkertallene viser at NHH også kommende studieår vil ha høyt kvalifiserte studenter. Nåløyet for å få studere på høyskolen er trangt. Vi er det desidert mest populære studiet innen økonomi- og administrasjonsfag, sier rektor Frøystein Gjesdal.

Tallene viser en generell nedgang i søkere til økonomi- og administrasjonsfag, mens flere søker seg til jobber i det offentlige som for eksempel sykepleie og politi.

I 2015 hadde 2117 NHH som førstevalg, men årets tall er ikke direkte sammenlignbart på grunn en teknisk endring hos Samordna Opptak.

Totalt har 4343 personer søkt seg til NHH i år.

Flere nyheter