Verdig markering av Terje Rein Hansen

NHH

17. mars 2015 16:43

(oppdatert: 24. april 2016 21:16)

Verdig markering av Terje Rein Hansen

Det var fylkesmann Lars Sponheim som overrakte St. Olavs Orden av 1. klasse til professor emeritus Terje Rein Hansen i Stupet på NHH 16. mars 2015.

Terje Hansen og fylkesmann Lars Sponheim. Foto: Odd Mehus
Statuen av Kristofer Lemkuhl, handelshøyskolens far, i bakgrunnen, fylkesmann Lars Sponheim til høyre. Foto: Odd Mehus

Det var en flott markering der hovedpersonen selv, familie, venner og kolleger var samlet.

Rektor Frøystein Gjesdal og professor Frode Sættem ved Institutt for foretaksøkonomi holdt taler for den nyslåtte ridderen, og prorektor Sunniva Whittaker overbragte hilsener fra sentrale samarbeidspartnere som ikke selv hadde mulighet til å være til stede.

Terje Rein Hansen ble beskrevet som engasjert, utålmodig, direkte og impulsiv. I tillegg har han imponerende innsikt og forbløffende intuisjon. Det kom også fram at han har begrenset toleranse for mindre gjennomtenkte innspill.

Terje Rein Hansens evne til ikke bare å kritisere ordningene han mener er urettferdige, men også til å foreslå fornuftige løsninger, ble trukket fram.

Terje Rein Hansen og Gun Berit Losnedal. Foto: Odd Mehus
- Det høres ut som jeg har hatt et eventyrlig liv. Det var ikke alltid slik. Av og til gikk det ikke slik som jeg håpet, forteller Terje Rein Hansen. Dette vet konen min, Gun Berit Losnedal, alt om. Foto: Odd Mehus

Han ble karakterisert som 'en uredd talsmann som stiller kompetansen sin til disposisjon, også for mannen i gaten'. Selv benyttet Terje Rein Hansen anledningen til å minne gjestene på at han er en enkel gutt fra Laksevåg.

Anekdotene var mange. Terje Rein Hansen fortalte blant annet om tiden ved Yale University da han arbeidet tett med kapasiteter som Herbert Scarf og Tjalling Koopmans, både under arbeidet med doktorgraden og etterpå da han var tilknyttet Yale som Research Associate (1968-1975).

- Det ville vært en skam hvis jeg ikke hadde fått til noe, etter å ha vært del av dette miljøet, mente han.

Den Kongelige Norske St. Olavs Orden er tildelt Terje Rein Hansen som "belønning for utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten".

 

Det ville vært en skam hvis jeg ikke hadde fått til noe, etter å ha vært del av dette miljøet.

Terje Rein Hansen

Les mer

Terje Rein Hansen tildelt St. Olavs Orden (5. mars 2015)

flere nyheter