Rørende avskjed for avgangskullet

Graduering_NHH_grieghallen_Thøgersen
GRADUATION: – Det har vært fem fantastiske år på NHH som jeg kommer til å savne, sier Vilde Norheim Ellingsen (26) fra Harstad (nummer to fra venstre). Her sammen med Silje Henriksen, Anna Kongshaug og Ane Ormåsen. Foto: Tove Lise Mossestad
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

11. juni 2024 14:01

Rørende avskjed for avgangskullet

– Jeg kommer til å savne NHH, innrømmer Vilde Norheim Ellingsen (26). Hun var blant de 400 ferske siviløkonomene som nylig ble feiret med storslått seremoni i Grieghallen.

– Det føles veldig bra å være ferdig. Samtidig har det vært fem fantastiske år på NHH som jeg kommer til å savne, sier Vilde Norheim Ellingsen (26) fra Harstad, og legger til:

– Jeg kommer til å savne folkene jeg har møtt, alle opplevelsene NHH har gitt meg og ikke minst de gode foreleserne. 

Hun skal fra august begynne å jobbe for PwC i Oslo. 

Ellingsen er som de fleste NHH-kandidater svært ettertraktet på arbeidsmarkedet: Hele 97 prosent av kandidatene som er i jobb, har relevant arbeid ett halvt år etter studieslutt. Og 93 prosent får jobb mens de ennå er studenter. Det viser siste arbeidsmarkedsundersøkelse.

LES OGSÅ:

Bilde av Parth Sarna på fjelltur. Foto: privat

NHH-kandidater «sikret jobb»

97 prosent av nyutdannede fra 2023 er i jobb eller videre studier ett halvt år etter studieslutt, og lønningene er rekordhøye, viser NHH-undersøkelse. Parth Sarna (28) er både konsulent i EY-Parthenon og troppssjef i Bjørn West.

– Mer enn en utdannelse

Karoline Aasnæs (24) er leder av studentforeningen på NHH (NHHS), som har rykte på seg for å være blant landets mest aktive. På markeringen holdt hun tale til sine medstudenter. Aasnæs har selv ett år igjen å studere før hun får tittelen siviløkonom.

– I dag feirer vi ikke bare de akademiske prestasjonene deres, men også vennskapene, minnene og opplevelsene som har formet dere. For det er ikke bare en utdannelse dere har fått fra NHH; dere har også fått en uforglemmelig samling av gode historier – noen er bedre egnet til å dele på en reunion enn på et jobbintervju!

Bilde fra Graduation.
FORNØYDE SIVILØKONOMER: Bildet i midten viser Hans Christian Beisland, Tiril Perminow og Thomas Solem. Fra høyre: NHH-rektor Øystein Thøgersen. Foto: Tovelise Mossestad

– Jeg ønsker dere kun det beste for fremtiden. Takk for tiden vi har delt – og må dere alltid ha NHH i hjertene deres.

Les også:

Bilde av Karoline Aasnæs. Foto: Ingrid Aarseth Johannessen

Dette er lederen av NHHS

Karoline Aasnæs (24) leder en studentorganisasjon som omsetter for over 20 millioner og som setter inkludering høyt på agendaen. – Ekstremt gøy!

– Gi gass!

Stack by me-gründer Madeleine Bjørnestad Røed var årets hovedtaler. I fjor ble hun kåret til årets NHH-alumn. I talen hennes ga hun fem karrieretips til studentene.

– Husk å være åpen for endring, og ikke vær redd for å endre kurs hvis noe ikke føles riktig. Ofte finner du din riktige vei gjennom prøving og feiling. Dette er spesielt sant i oppstartverdenen, men også i livet generelt.

De fire andre tipsene:

  • Ta risiko: De største mulighetene kommer ofte fra å ta sjanser. La ikke frykt for fiasko stoppe deg fra å prøve noe nytt. Du får sjelden høy avkastning på lav risiko.
  • Bygg relasjoner: Nettverket ditt er en av de viktigste ressursene du har. Invester tid i å bygge og pleie gode relasjoner.
  • Gi gass! Jeg anbefaler ikke at du blir «tradwife», selv om det sannsynligvis er lurt å roe ned nå og da. Det er gøy å presse grensene, og fra en arbeidsgivers perspektiv, er det høyt verdsatt.   
  • Begynn å investere nå, hvis du ikke allerede har gjort det. Plutselig har 11 år passert, og investeringene gir deg bufferen du trenger for å ta nye sjanser.

LES OGSÅ:

Bilde av Kjersti Nøttum Haaland. Foto: Håvard Fagerholt

NHH-studentene rapporterer høy trivselsfaktor

Studiebarometeret viser at NHH-studentene er mer fornøyd enn landsgjennomsnittet med studieprogrammet sitt. – Ingen tvil om at det er attraktivt å gå her, sier Kjersti Nøttum Haaland (23).