– Ønsker å være en stemme for skeive

Bilde av Mathias Weisæth, Sandra Brudvik og Max Hammergren.
LEDER Queers & Allies: – Gruppen handler om at skeive på NHH skal ha tilgang på et trygt nettverk hvor de kan være seg selv, sier Mathias Weisæth. Her sammen med Sandra Brudvik og Max Hammergren. Foto: NHHS Foto og Ingunn Gjærde
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

7. juni 2024 18:04

– Ønsker å være en stemme for skeive

NHH-student Mathias Weisæth (24) er leder for NHHS Queers & Allies. Lørdag 8. juni går han i Pride-paraden i Bergen. – Jeg føler meg heldig som har hatt en så støttende krets rundt meg.

– Pride for meg er todelt. For det første er det en feiring av kjærlighet og at alle skal få være den de er og elske den de vil. Dette burde så klart være en selvfølge, men slik er det ikke for mange. For det andre skaper Pride også en viktig debatt om utfordringer som skeive står overfor i samfunnet, sier NHH-student Mathias Weisæth (24) fra Trondheim.

Studentgruppen han er leder for, NHHS Queers & Allies (Q&A), har som formål å skape en trygg og sosial arena for skeive studenter ved NHH. 

– Hvorfor ville du bli leder for Q&A?

– Det handler om at jeg ønsker å være en stemme for skeive og være en del av et større støtteapparat. Jeg er komfortabel med meg selv og egen legning, og ønsker å vise andre at det å være skeiv, det går bra. Hvis jeg kan bidra til å gjøre livet litt lettere for bare én skeiv person, da er all innsats jeg legger inn i gruppen verdt det.

Mangel på rollemodeller

Weisæth forteller at han ikke alltid har vært like komfortabel med egen legning:

– Jeg skjønte at jeg var skeiv på starten av ungdomsskolen, men jeg kom ikke «ut av skapet» før tre år etter. På det tidspunktet følte jeg meg rett og slett ikke trygg på miljøet rundt meg, og jeg hadde heller ingen rollemodeller som viste at det var greit å være skeiv. Sett i ettertid, skulle jeg ønske at jeg hadde gått ut med det tidligere.

– Det var ufattelig tungt å gå rundt å bære på den utryggheten. Da jeg endelig kom ut, fikk jeg utelukkende positiv respons fra nære og kjære og alle har vært støttende.

– Føler meg heldig

Som leder av Q&A har han ikke bare vært opptatt av å fortelle sin historie, men også å få frem andres opplevelser. De er ikke alltid like positive som hans egen.

– Jeg føler meg heldig som har hatt en så støttende krets rundt meg. Dessverre er det ikke alle som har vært like heldige, og derfor er det så viktig at vi tilbyr den støtten gjennom initiativ som Q&A.

Etter at Weisæth åpnet seg om legningen sin, var det som om 100 kilo ble løftet av skuldrene hans:

– Jeg gikk fra å være ganske innesluttet, til å blomstre. Når jeg møter på gamle bekjente, blir jeg ofte fortalt at jeg virker som en helt ny person, og at jeg er mye mer sosial og glad. Det var som om jeg hadde gjemt bort en del av meg selv, men at da jeg kom ut av skapet og ble komfortabel med den jeg var, først da var jeg Mathias.

Trygg møteplass 

Q&A ble først opprettet i 2020. Les om oppstart av gruppen (K7 Bulletin-sak). I motsetning til de fleste andre grupper i NHHS, går de ikke ut med hvem som er medlemmer.

– Gruppen handler om at skeive på NHH skal ha tilgang på et trygt nettverk hvor de kan være seg selv. Vi prøver å skape en sosial arena ved å tilby ulike arrangementer i løpet av semesteret, og i år har vi også hatt hovedansvaret for å markere Pride i NHHS, noe som har vært utrolig gøy og givende.

Motiveres av andre

Weisæth er en travel student. I tillegg til å være leder for Q&A, er han også daglig leder av NHHS Consulting (NC); et konsulentselskap drevet av rundt 50 NHH-studenter. 

– Jeg leder mange forskjellige typer mennesker i NC, men felles for dem alle er at de er hardtarbeidende og ambisiøse. Jeg er derfor opptatt av at alle skal ha stor verdi av å være med. For oss i ledelsen er det viktig at vi jobber kontinuerlig med å utvikle gruppen til det bedre.

– Gøy med ansvar

– Det er mange ulike motiver for å bli leder. Hva driver deg?

– For meg kommer motivasjonen min i størst grad av det å være med på å utvikle noe til det bedre. Om det skal være kulturen innad i en gruppe, selve menneskene rundt meg, eller hele organisasjonsstrukturen. Jeg synes også det er gøy med ansvar, og sånn sett føler jeg at denne rollen treffer godt.

– Det må bli hektisk for deg med to lederverv?

– Ja, svarer han øyeblikkelig.

– Men samtidig gir de to vervene meg veldig mye. Det beste av to verdener, sier han med et smil.