Rekrutteringssesongen i full gang: Åpen dag i Oslo

NHH-rektor Øystein Thøgersen, Benedicte Andersen. Dinogen Uruthiran_ Jonas B Henriksen
NHH-rektor og professor i samfunnsøkonomi Øystein Thøgersen holdt forelesning for vgs-elevene, blant andre Kristine Grande Ødegårdstuen og Benedicte Andersen fra Kirkeparken videregående skole i Moss. Elevene fikk også møte Dinogen Uruthiran, utdannet ved NHH og tidligere leder av studentforeningen NHHS. Foto: Jonas Been Henriksen
Av Katrine Ask

25. januar 2024 10:33

Rekrutteringssesongen i full gang: Åpen dag i Oslo

Forrige uke arrangerte NHH Åpen dag i Oslo. Nærmere 70 vgs-elever fikk med seg en mini-forelesning med Øystein Thøgersen og presentasjon av NHHs nye bachelorprogram.

Petter Braathen (17 år) går i andre klasse på Oslo Katedralskole, men er allerede nå interessert i å finne ut av hvordan studentlivet på NHH er.

ÅPEN DAG PÅ NHH

– Hvorfor tenker du at NHH kan være noe for deg?

– Pappa er alumn. I tillegg synes jeg studentmiljøet høres helt fantastisk ut og noe jeg kan kjenne igjen. Vi har et veldig godt miljø på Katta i Oslo, så NHH føles trygt. Dessuten er jeg er veldig glad i matematikk.

NHH. Masteravslutning_Helge Skodvin

NHH HADDE REKORDHØYE POENGGRENSER I 2023

15. april går fristen for å søke høyere utdanning ut. Dette må du vite om NHH.

I regi av Avdeling for kommunikasjon og samfunnskontakt, arrangerer NHH åpne dager rundt om i landet. Interessen for å delta på disse er svært stor.

Etter å ha fått med seg de ulike NHH-presentasjonene vurderer 17 år gamle Braathen det nye programmet på NHH; "Business, Economics and Data Science" (BSc). 

– Hva vil du bli?

– Jeg er ikke sikker, men det må bli noe innen finans, så kanskje BSc faktisk kan bli det rette valget? Det blir spennende, og jeg er ganske klar til å ta valget allerede nå, sier 17-åringen.

SØK STUDIEPLASS

Han gikk glipp av NHHs besøk på Oslo Katedralskole tidligere i år:

– Jeg ble så glad når jeg fikk høre om dette og fikk mulighet til å få meg Øystein. Nå er jeg veldig fornøyd. Dette var mer enn jeg hadde forventet. Jeg vil egentlig bare begynne med en gang!

Benedicte Andersen (18 år) og Kristine Grande Ødegårdstuen (18 år) går på Kirkeparken videregående skole i Moss. De vurderer ulike studieretninger, som økonomi på NHH, juss og Indøk.

Øystein Thøgersen_vgs-elever_Jonas N henriksen
ÅPEN DAG OSLO: Rekrutteringssesongen er i full gang rundt om i landet. Forrige uke fikk 70 elever fra videregående skoler på Østlandet med seg en makroøkonomiforelesning med Thøgersen og presentasjon av NHHs nye bachelorprogram. Foto: Jonas Been Henriksen

– Jeg ble rett og slett engasjert, og med en integrert master er studentene sikret plass videre, noe som er veldig bra. Jeg liker også at du får en mer generell bachelor og så får du mulighet til å spisse det på master, sier Andersen. 

Bilde av Mari Walde og flere andre studentambassadører foran NHH. Foto: Helge Skodvin

Bli kjent med NHHs studentambassadører

I vinter skal NHHs ivrige studentambassadører besøke flere videregående skoler rundt om i landet. Les om hvorfor de valgte akkurat NHH – og hvilket råd de ville gitt til sitt «gamle jeg».

Venninnene er enige om de vil velge et studieprogram som gir dem mange muligheter. Også de skal vurdere BSc:

– Programmet høres interessant ut. Jeg har egentlig ikke hørt om det før, men kult at NHH tilbyr noe som likner på tilbudet fra blant annet Copenhagen Business School.

NHH-rektor Øystein Thøgersen

NHH lanserer nytt bachelorprogram i teknologi og økonomi

Norges Handelshøyskole oppretter bachelorprogrammet BSc Business, Economics and Data Science fra høsten 2024. Det er første gang NHH tilbyr to ulike bachelorprogrammer.