Aldri et kjedelig øyeblikk på utveksling

Bilde av Fabian Myrvang, Anna Sten, Oda Lund og Tobias Svendsen på utvekslingsdagen på NHH. Foto: Ingunn Gjærde
INTERNASJONALE MULIGHETER: – Det beste med å være på utveksling er å oppleve en annen kultur og møte andre internasjonale. Du er i utvekslingsbobla og finner på ting hele tiden, sier Fabian Myrvang (til venstre). Fra midten: Anna Sten, Oda Lund og Tobias Svendsen. Bildene er fra utvekslingsdagen på NHH. Foto: Ingunn Gjærde
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

25. januar 2024 14:54

Aldri et kjedelig øyeblikk på utveksling

Det er ikke uten grunn at NHH er norgesmester i utveksling. Fabian Myrvang (25) og Tobias Svendsen (22) angrer ikke på at de dro ut.

Utveksling, CEMS MIM, dobbelgrad, Innovation School, internship i utlandet og sommerskoler. Som NHH-student har du mange muligheter til å få internasjonal erfaring i løpet av studiet. 

Denne uken var det utvekslingsdag på NHH. To av de som stod på stand for å fortelle om de mange tilbudene, var Fabian Myrvang (25) fra Nittedal og Tobias Svendsen (22) fra Steinkjer.

– Hva er det beste med å være på utveksling?

– Skal jeg velge bare én ting? Det er vanskelig, sier Myrvang.

– Si gjerne flere ting.

– Det beste er å oppleve en annen kultur og møte andre internasjonale studenter. Du er i utvekslingsbobla og finner på ting hele tiden, sier han engasjert. 

Det er kun noen uker siden Myrvang kom tilbake til Bergen. Forrige semester var han på utveksling til Luiss University i Roma i Italia.

Les blogginnlegg:

Lærdommer etter første måned på utveksling

– får nye perspektiver

Tobias Svendsen sitter også igjen med mange gode opplevelser fra utveksling. For to år siden var han et semester ved University of Navarra i Pamplona i Spania. Dette trekker han frem som det beste:

– Kultur, mat og det sosiale. Det er en god oppsummering  for min del. Du får også andre perspektiver av å reise ut og blir kjent med folk fra store deler av verden. 

LES OGSÅ:

Bilde av Aelon Nicolson. Foto: Helge Skodvin / Unsplash v. Alev Takil

Fikk jobb i London mens han var NHH-student

– Kunnskap og ferdigheter innen teknologi og dataanalyse vil bare øke i betydning, sier tidligere NHH-student, Aelon Nicolson. Han jobber nå som global data-spesialist hos Bloomberg i London.

flere nye samarbeidsavtaler

Omtrent 60 prosent av NHH-erne har fått internasjonal erfaring gjennom studiene. Når det kommer til utvekslingsstudentene, kan de velge blant 190 skoler i over 50 land.

Tall for 2023 og 2024 viser at NHH har 640 utgående og 580 innreisende studenter.

Nytt av året er blant annet at bachelorstudenter kan dra til Sør-Korea-skolene Hankuk University of Foreign Studies og Korea University Business School. NHH har også fått nye avtaler i Brasil, Taiwan og Frankrike – for å nevne noen. 

For de ekstra motiverte, er det også mulig å kombinere utveksling med internship. Les mer om Internship Abroad-programmet

LES OGSÅ:

Bilde av Ingrid Emilie Flessum Ringstad. Foto: privat

– Bare å kaste seg ut i det

Ingrid Emilie Flessum Ringstad (28) fra Larvik har alltid hatt høye ambisjoner, men doktorgrad tenkte hun ikke på før hun ble masterstudent.

– SITT LIVS BESTE SEMESTER

To som vurderer sterkt å dra på utveksling, er bachelorstudentene Anna Sten (21) fra Bergen og Oda Lund (21) fra Rakkestad.

– Jeg har en søster som dro til Italia, og hun beskriver det som sitt livs beste semester, sier Sten, og legger til:

– Jeg er jo bergenser og studerer i hjembyen, så jeg har veldig lyst til å oppleve noe helt annet og få nye impulser. Tidligere har jeg vært på backpacking, og det ga meg smaken på å reise. 

Bachelorstudentene har ikke bestemt seg helt for hvor de vil dra enda, men fremhever Spania og land i nærheten av alpene. Canada er også aktuelt for Lund.

– Gode naturopplevelser er viktig for meg. Samtidig har jeg lyst til å bli bedre i språk, noe som kommer godt med som siviløkonom, sier Lund.

Søknadsfrist for å dra på utveksling er 1. februar for masterstudenter og 1. juni for bachelorstudenter.

Mer informasjon om utveksling