Forventer 12 000 besøkende

Foto: Lars Broch Bjørgaas
UKESJEF. – Det mest krevende har vært å finne ut hvordan åtte gode venner skal kunne jobbe svært tett på hverandre i nesten to år – uten å ende opp med å bli lei av hverandre, sier Lars Mæhle (27) med et smil. Bildet til høyre er av UKEstyret. Foto: Lars Broch Bjørgaas
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

26. februar 2024 13:48

Forventer 12 000 besøkende

Lars Mæhle (27) er leder av det som trolig er Norges største studentdrevne festival, UKEN. – Artig og kjempeskummelt!

Torsdag 29. februar til 17. mars går det som kanskje er årets største studentdrevne festival, UKEN, av stabelen. Festivalen som UKEsjef Lars Mæhle (27) og resten av styret har brukt nesten to år på å planlegge.

– Å få lov til å lede UKEN er artig, utrolig lærerikt og kjempeskummelt. Det gøyeste er uten tvil å se prosjektet vokse fra en gjeng på åtte til å bli over 1000 frivillige.

Det har vært nok av utfordringer underveis, meddeler Mæhle:

– Det mest krevende har vært å finne ut hvordan åtte gode venner skal kunne jobbe svært tett på hverandre i nesten to år – uten å ende opp med å bli lei av hverandre. Alle har jo sine preferanser og foretrukne måter å arbeide på. Det har vært vanskelig, men jeg er mektig imponert av UKEstyret som har stått på siden dag én. 

Les også: 

Bilde av Kjersti Nøttum Haaland. Foto: Håvard Fagerholt

NHH-studentene rapporterer høy trivselsfaktor

Studiebarometeret viser at NHH-studentene er mer fornøyd enn landsgjennomsnittet med studieprogrammet sitt. – Ingen tvil om at det er attraktivt å gå her, sier Kjersti Nøttum Haaland (23).

Lars Mæhle

  • Alder: 27
  • Hjemsted: Bergen
  • Studieår: femte året, spesialisering i strategi og ledelse
  • Verv: UKEsjef for UKEN 24, tidligere assisterende arrangementssjef for UKEN 22 og Svæveru'

– Briljerer i jobben

UKEsjefen forteller at de forventer rundt 12 000 besøkende – der de fleste er studenter og patriotiske alumner (tidligere studenter). Selv om UKEN er et tradisjonsrikt NHH-arrangement, bidrar også studenter fra andre studiesteder.

– Noen har erfaring med lignende oppgaver fra før, mens svært mange gjør det for første gang - og briljerer i jobben!

LES OGSÅ: 

Bilde av Karoline Aasnæs. Foto: Ingrid Aarseth Johannessen

Dette er lederen av NHHS

Karoline Aasnæs (24) leder en studentorganisasjon som omsetter for over 20 millioner og som setter inkludering høyt på agendaen. – Ekstremt gøy!

Springbrett til kjente navn 

UKEN er 17 dager fylt med alt fra revy, konserter, aulashow, verdensrekordforsøk og «vennehelg». Sentralt under hele festivalen står UKErevyen, som har vunnet NM i studentrevy flere ganger. Revyen har røtter helt tilbake til 1946, og mange kjente artister, som Jo Nesbø og Raske Menn, startet sin scenekarriere her.

Se hele programmet

– Jeg vil tørre å påstå at årets UKEN er mer UKEN enn noen gang før! Infosjef Vilde Galtung Døsvig Gjendem er for eksempel andre generasjon UKEstyre, med far Bent Gjendem som var UKEsjef i 1994.

LES OGSÅ: 

Bilde av Håkon Otneim. Foto: Jonas Been

Tallknuseren som leder NHHs nye studieprogram

Håkon Otneim har alltid likt matematikk. Nå er han programansvarlig for NHHs nye bachelorprogram «Business, Economics and Data Science».

– Heftig program

Mæhle synes det er å vanskelig å velge ut hva han gleder seg mest til:

– Programmet er heftig! I uprioritert rekkefølge vil jeg trekke frem Golden Hits med Les Pattayas, en helaften med lokale helter i Teknoteket og konsertene til Stig Brenner, Ka2 og DeLillos.

For mange er også «siv.øk-helgen» et høydepunkt. Da kommer tidligere studenter tilbake til campus for å mimre og kjenne på studentfølelsen igjen.

– Billettene til denne pakken ble revet bort lynraskt!  

LES OGSÅ: 

 Bilde av Julie Fredriksen og Elise Adina Sundvor-Bjørnevik. Foto: Helge Skodvin

NHH-student for en dag

Nylig deltok nærmere 300 elever på Åpen dag på NHH. – Jeg fikk bare enda mer lyst til å gå her nå, sier Julie Fredriksen (18).