– Bedriftsinterne programmer i verdensklasse

Foto: Varde Solutions og Helge Skodvin
FT-RANGERINGER: – Dette er et meget sterkt resultat. Vi har den høyeste rangeringen i landet og vår beste plassering på 11 år, sier NHH-rektor Øystein Thøgersen om delrangeringen som går på skreddersydde bedriftsinterne programmer. Foto: Varde Solutions og Helge Skodvin
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

22. mai 2023 12:13

– Bedriftsinterne programmer i verdensklasse

NHH Executive og AFF får rekordplassering på Financial Times-delrangering, og går fram to plasser fra i fjor.

Nylig ble resultatene fra to Financial Times' delrangeringer offentliggjort. De går på ledelses- og videreutdanningsprogrammer, som businesskoler over hele verden tilbyr. 

Den ene rangeringen tar for seg skreddersydde bedriftsprogrammer (Executive Education Custom), og her er NHH på 63. plass. Programmene er levert av NHH Executive og AFF. 

– Dette er et meget sterkt resultat, og viser at vi har bedriftsprogrammer i verdensklasse. Vi har den høyeste rangeringen i landet og vår beste plassering på 11 år, sier rektor Øystein Thøgersen.

NHH går opp hele 23 plasser, fra 86. plass i 2018.

Les også:

Sveinung Jørgensen og Lars Jacob Tynes Pedersen står for det faglige innholdet på det bedriftsinterne programmet til Inventura. Foto: Ove Sjøstrøm

Ingen kommer utenom bærekraft

Inventura valgte bedriftsinterne program fra NHH Executive for å styrke kompetansen om bærekraft.
Bilde av Tore Hillestad, Trond Søreide og NHH-høyblokka. Foto: Silje Katrine Robinson, Hallvard Lyssand og J. S. Enger
– De siste årene har vi virkelig hevet nivået på våre bedriftsinterne programmer, sier direktør for NHH Executive, Tore Hillestad (f.v.). F.h. administrerende direktør i AFF, Trond Søreide. Foto: Silje Katrine Robinson, Hallvard Lyssand og J. S. Enger Foto: Photo: Silje Katrine Robinson, Hallvard Lyssand & J. S. Enger

FT-rangeringen

Financial Times utfører hvert år fem delrangeringer. Ved slutten av året samles disse i en samlerangering. De fem delrangeringene er:

  • Global MBA
  • Executive Education Open
  • Executive Education Custom
  • Masters in Management
  • Executive MBA

– Hevet nivået

Direktør ved NHH Executive Tore Hillestad er også svært fornøyd med resultatene:

– De siste årene har vi virkelig hevet nivået på våre bedriftsinterne programmer. De er i toppklasse, og gir selskapene et skreddersydd opplegg innen bærekraft, innovasjon, organisasjon og ledelse. Tilbakemeldingene vi får fra selskapene viser at vi treffer godt. Utbyttet er stort, sier Hillestad.

I år blir 75 institusjoner rangert, som er fem mer enn i fjor. FT rangerer Duke Corporate Education på topp, deretter Insead og HEC Paris. I Norden er det Handelshøyskolen i Stockholm som ligger fremst på 26. plass.

Les også:

Bilde av høyblokka. Foto: Silje Katrine Robinson

Norges mest populære

For fjerde året på rad har Norges Handelshøyskole landets mest populære studieprogram: 2 170 søkere har NHH på førsteplass. – En bunnsolid utdanning for framtidens arbeidsliv, sier rektor Øystein Thøgersen.

– Tydelig vitnesbyrd

For delrangeringen som går på åpne lederutviklingsprogrammer (Executive Education Open), får NHH og AFF en 37. plass, som er en nedgang sammenlignet med fjoråret. Det er 75 institusjoner totalt. 

Det å være plassert på denne rangeringen er i seg selv en prestasjon for et spesialisert fagmiljø i et lite europeisk land, mener administrerende direktør i AFF Trond Søreide.

– Her måler vi oss med de mest prestisjefulle aktørene på den internasjonale scenen. At vi klarer å holde posisjonen på topp 50 for åpne program, og i tillegg klatre på listen over skreddersydde bedriftsprogram, er et tydelig vitnesbyrd over det unike verdiforslaget som AFF og NHH sammen representerer, sier Søreide. 

Det er IESE Business School som leder denne rangeringen, etterfulgt av HEC Paris og Esade Business School. Igjen er det Handelshøyskolen i Stockholm som er best i Norden, med en 13. plass. 

LES OGSÅ:

Bilde av to NHH-studenter som sitter foran en laptop. Foto: Helge Skodvin

98 prosent har relevant jobb

Koronapandemien la ingen demper på NHH-studentenes karrierer, viser ny undersøkelse. – Alltid behov for dyktige siviløkonomer.