Takk for alt, NHH!

 Bilde av venninnene Hanna Skirstad Grini og Julie Nærestad. Bilde av NHH-rektor Øystein Thøgersen og resten av ledelsen som takker av studentene. Foto: Helge Skodvin
AVSLUTNINGSMARKERING 2023: – Først og fremst er det deilig å kunne kalle seg siviløkonom, sier Hanna Skirstad Grini (f.v.). På bildet står hun sammen med venninnen Julie Nærestad. T.h. Ledelsen, med NHH-rektor Øystein Thøgersen i front, som gratulerer studentene. Foto: Helge Skodvin
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

19. juni 2023 09:14

Takk for alt, NHH!

Over 400 ferske siviløkonomer møtte spent opp til årets avslutningsmarkering. – Jeg har hatt fem fantastiske år, sier Hanna Skirstad Grini (24).

To av de som deltok på den høytidelige seremonien i Grieghallen var venninnene Hanna Skirstad Grini og Julie Nærestad (24). De hadde blandede følelser på markeringen:

– Først og fremst er det deilig å kunne kalle seg siviløkonom, sier Grini, som er fra Trondheim. 

– Jeg har hatt fem fantastiske år med gode minner fra denne byen, og det er mye jeg kommer til å savne. Det blir trist å skulle forlate Bergen, studentforening og studenthverdagen. Heldigvis er det mye nytt og spennende som venter i Oslo, sier hun.

I august begynner Grini som konsulent i Capgemini Invent i Oslo.  Da tar hun med seg samboer, og er klar for nye eventyr i konsulentbransjen.

NHH-kandidater er svært ettertraktet på arbeidsmarkedet. Hele 98 prosent av kandidatene som er i jobb, har relevant arbeid ett halvt år etter studieslutt. Det viser siste arbeidsmarkedsundersøkelse.

Les også: 

Bilde av Vilde Glesnes. Foto: Joachim Fleischer / Normann Fleischer AS - for Jefferson Wells

NHH-kandidater aldri vært mer ettertraktet

Vilde Glesnes (24) tok mastergraden under korona – fikk jobb mens hun ennå var student. 98 prosent av NHHs siste masterkull – som er i jobb – har relevant arbeid.

– Studentlivet er unikt

Venninnen Julie Nærestad flytter også til Oslo, der hun skal jobbe som revisor i BDO. Hun kommer fra Arendal. 

– NHH har gitt meg mye både faglig og sosialt, og studentlivet er virkelig helt unikt. Samtidig føles det også fint å skulle starte på et nytt kapittel, og heldigvis tar jeg med meg mange fine vennskap videre.

– Har dere noen tips til kommende studenter?

Stress ned! Alt løser seg til slutt. Det kan ta tid å finne sin plass, men ta deg tid til å finne ut av hva Bergen og ikke minst studentforeningen har å by på, sier Grini.

Nærestad oppfordrer kommende studenter til å nyte studietiden:

Jeg lover at den kommer til å gå fortere enn du tror.

Les også:

Dinogen Uruthiran. Foto: privat

Si hei til Dino!

Dinogen Uruthiran (23) er leder av Norges kanskje mest aktive studentforening. Hans råd til nye studenter: – Gjør det som holder motivasjonen din oppe.
Bilde av Dinogen Uruthiran som holder tale, og over 400 nyutdannede NHH-ere på scenen. Foto: Helge Skodvin
STUDENTLEDER HOLDT TALE: – Selv om vi har hatt forskjellige reiser de siste fem årene, sitter vi her i dag med den samme graden. Vi er alle klare til å sette vårt preg på samfunnet, sa Dinogen Uruthiran til sine medstudenter. Foto: Helge Skodvin

Takket foreldrene i salen

Dinogen Uruthiran (23), leder av Norges kanskje mest aktive studentforening, holdt tale til sine medstudenter. Selv om han også er nyutdannet, skal han fortsette som studentleder fram til jul. Jobb er for lengst i boks, og Uruthiran begynner i McKinsey på nyåret. Les mer om Uruthiran i egen sak.

Gratulerer! Nå er dere fullverdige skattebetalere, spøkte Uruthiran.

Sammen har vi forvandlet oss fra ivrige førsteårsstudenter til å bli siviløkonomer. Selv om vi har hatt forskjellige reiser de siste fem årene, sitter vi her i dag med den samme graden. Vi er alle klare til å sette vårt preg på samfunnet.

Uruthiran rettet også en stor takk til alle de stolte foreldrene i salen:

Tusen takk for alt dere foreldre har gjort for oss gjennom alle år – alt av store og små ting. Den støtten dere har vist oss har vært uvurderlig.

Les også:

Bilde av Aelon Nicolson. Foto: Helge Skodvin / Unsplash v. Alev Takil

Fikk jobb i London mens han var NHH-student

– Kunnskap og ferdigheter innen teknologi og dataanalyse vil bare øke i betydning, sier tidligere NHH-student, Aelon Nicolson. Han jobber nå som global data-spesialist hos Bloomberg i London.