Gled deg til studiestart!

Bilde av alle i kjernestyret med Pride-flagg i bakgrunnen, bilde av Eira Sofie Tvedten som sitter på ryggen til Josefine Marie Thunold Furu og bilde av Eira Sofie Tvedten på ferie. Foto: privat
VELKOMSTUKEN:– Det er mye som skjer på NHH, og kanskje lett å bli litt overveldet i begynnelsen. Da er det supert å ha en buddy som navigerer deg gjennom Bergen, NHH og NHHS, sier Eira Sofie Tvedten (til høyre). Bildet til venstre viser kjernestyret ved NHHS og bildet i midten er av Tvedten og Josefine Marie Thunold Furu. Foto: privat
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

28. juli 2023 09:12

Gled deg til studiestart!

I august tar NHH imot 500 nye studenter. – Den første uken er en perfekt arena for å få nye venner og bli kjent med skolen, sier Eira Sofie Tvedten.

SE HELE PROGRAMMET TIL VELKOMSTUKEN

Mandag 14. august åpner NHH dørene for nye studenter. Handelshøyskolen og studentforeningen NHHS er klare for å gi deg en innholdsrik første uke med aktiviteter på både dag- og kveldstid.

På NHH snakkes det ofte om førstekullsuken (FKU), og det er alle aktivitetene til NHHS. 

– Førstekullsuken er viktig fordi den hjelper nye studenter å bli kjent med skolen og forstå hvordan ting henger sammen – og ikke minst – det er en perfekt arena for å få nye venner. Alt i alt bidrar den første uken til en god start på studiene, sier Eira Sofie Tvedten (24). Hun er leder av førstekullsuken og prosjektansvarlig i kjernestyret, som er styret i NHHS. 

LES OGSÅ:

Bilde av folk som sitter utenfor NHH. Foto: Silje Katrine Robinson

Aldri vært høyere poenggrenser ved NHH

Søkere med vitnemål fra videregående skole må ha 55,6 for å komme inn på Norges Handelshøyskole. – Søkerne våre vet at vi tilbyr en kvalitetsutdanning, sier rektor Øystein Thøgersen.

Møter rektor

For bachelorstudentene starter velkomstuken med den tradisjonsrike immatrikuleringen, der nye studenter hilser på ledelsen. For masterstudentene er immatrikuleringen på tirsdagen. Rektor Øystein Thøgersen gleder seg til å ta imot de nye studentene: 

– Vi er svært glade for å kunne ønske nye studenter velkommen til NHH! Dere er i ferd med å ta fatt på en særdeles spennende periode i livet. Vi vil gjøre vårt beste for å gi dere en positiv og lærerik studietid som dere vil tenke tilbake på med mange gode minner resten av livet, sier Thøgersen. 

Se velkomstvideo fra rektor Øystein Thøgersen

SAMLES TIL storslått KONSERT 

Ukens høydepunkt er nok for mange velkomstkonserten Hallaien!, som skjer i regi av Utdanning i Bergen. På scenen på Koengen står Arif, Michelle Ullestad og Dårlig Vane. Billetter til denne konserten er inkludert i FKU-båndet til alle faddere og fadderbarn. 

– Det blir en knallstart på studentlivet, og er nytt for i år. Vi gleder oss til å samle studentbergen, sier Tvedten.

Det blir også en konsert på torsdagen, med en artist som ikke er navngitt enda. Konserten blir på NHH. 

LES OGSÅ:

Bilde av NHH-student Erik Tien Huynh og bilder av jordbær. Foto: privat & Pexels/David Boozer

Startet restaurant som 18-åring, satser nå på jordbær

NHH-er Erik Tien Huynh (22) snakket med rundt 50 bønder før han fikk tilgang på åkrer. Nå har han 15 ansatte og forventer en knallsommer. – Målet er å selge flere tonn med jordbær.

løser caseoppgaver

På onsdagen blir det caseoppgaver for bachelorstudentene – en årlig aktivitet som pleier å få svært gode tilbakemeldinger. Her går studentene sammen i grupper for å løse samfunnsaktuelle oppgaver. Løsningene de kommer frem til skal presenteres for tidligere studenter (alumner) fra næringslivet – alt fra sentrale ledere til unge konsulenter.

– Casearbeidet er både nyttig og spennende! Arbeidet gir en praktisk tilnærming til å løse virkelige problemer og ta beslutninger. Du får også testet ut hvordan det er å samarbeide i team, sier Tvedten, og legger til: 

– Her blir du både kjent med nye folk, samtidig som du får viktig og god læring som vil være relevant for resten av semesteret. 

LES OGSÅ:

Bilde av Vilde Glesnes. Foto: Joachim Fleischer / Normann Fleischer AS - for Jefferson Wells

NHH-kandidater aldri vært mer ettertraktet

Vilde Glesnes (24) tok mastergraden under korona – fikk jobb mens hun ennå var student. 98 prosent av NHHs siste masterkull – som er i jobb – har relevant arbeid.

får sin egen «buddy»

Alle nye bachelor- og masterstudenter deles inn i faddergrupper med egne faddere. NHHS har også en buddyordning der nye studenter får en egen kontaktperson de kan stille spørsmål til. Ordningen er et lavterskeltilbud med formål om å informere og skape trygghet for nye studenter. Tilbudet er tilgjengelig i hele førstekullsuken og resten av året.

– Du kan stille spørsmål om alt det du lurer på – ingen spørsmål er teite. Om buddy ikke vet svaret, så vet nok han eller hun hvem du kan høre med istedenfor. Det er mye som skjer på NHH, og kanskje lett å bli litt overveldet i begynnelsen. Da er det supert å ha en buddy som navigerer deg gjennom Bergen, NHH og NHHS, sier Tvedten. 

Nye studenter blir kontaktet av sine «buddyer» i løpet av sommerferien.  

LES OGSÅ:

Bilde av Mari Larsen Sæther. Foto: Hallvard Lyssand

Var på vei inn i konsulentbransjen – valgte startup

Mari Larsen Sæther (26) har en mor som med glede fjerner søppel fra gata og en far som lærte henne å reparere framfor å kjøpe nytt. Nå er hun forretningsutvikler i avfallsteknologiselskapet Carrot.