Takker læreren for at hun valgte NHH

Bilde av Silje Farstad Moe og Ålesund.
– Det er skummelt å skulle velge yrkesretning etter videregående, og som mange andre, var jeg veldig usikker, sier student Silje Farstad Moe. Hun er én av NHH-studentambassadørene som i vinter besøker en rekke videregående skoler, deriblant skoler på Sunnmøre. Foto: Ingunn Gjærde og Unsplash v. Nick Night
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

10. januar 2023 14:32

Takker læreren for at hun valgte NHH

Silje Farstad Moe (22) er denne uken i hjembyen Ålesund for å fortelle om studielivet i Bergen. Det var hennes tidligere lærer på Latinskolen som motiverte henne til å velge økonomistudier.

– Det er skummelt å skulle velge yrkesretning etter videregående, og som mange andre, var jeg veldig usikker. Jeg hadde en veldig engasjert og dyktig lærer, og det var han som vekket min interesse for økonomi. Hadde det ikke vært for han, så hadde jeg nok ikke valgt denne karriereveien, sier Silje Farstad Moe, bachelorstudent ved Norges Handelshøyskole (NHH).

Onsdag 11. januar skal Moe fortelle om studiehverdagen ved NHH til nysgjerrige elever ved Ålesund videregående skole, avdeling Latinskolen. Da får hun også et gjensyn med det hun beskriver som sin favorittlærer fra tiden på videregående, Kjell Palmar Røsvik.

Dette sier han om lovordene fra hans tidligere elev:

– Det er hyggelig å høre at jeg har motivert henne til å velge økonomistudier. Jeg tror at lærerens kjærlighet og engasjement for faget ofte smitter over på elevene.

Moe besøker denne uken også Fagerlia videregående skole, Spjelkavik videregående skole, Molde videregående skole og Atlanten videregående Skole (alle i Møre og Romsdal). Besøkene er en del av en større norgesturné som NHH arrangerer. 

Les også: 

Cinta Lilis Jacobsen. Foto: Helge Skodvin

– Du har ikke dårlig tid

For Cinta Lilis Jacobsen (21) var det bøker og en 20 år eldre fetter som fikk henne inn på økonomisporet. Nå skal hun snart på norgesturné for å møte elever som er i samme situasjon som hun var.

Får jobbtilbud under studiene

NHH-studenter er svært attraktive i arbeidslivet. Mer enn 97 prosent av de nyutdannede fra 2021 var i jobb eller videre studier rett etter fullført mastergrad, og de fleste får jobbtilbud mens de ennå er studenter.

– Med en utdanning fra NHH blir du sterkt etterspurt i arbeidslivet både nasjonalt og internasjonalt, og du kan gå inn i de fleste bransjer. Vi utdanner kandidater med et sterkt samfunnsengasjement og som vil utgjøre en positiv forskjell, for eksempel innen bærekraft, teknologi eller innovasjon, sier rektor Øystein Thøgersen.

Moe forteller at hun ikke har bestemt seg enda for hvilken karriereretning hun ønsker:

– Jeg trenger heldigvis ikke å bestemme meg for det med det første. Likevel håper jeg det er tilknyttet miljø og bærekraft, da dette er noe jeg interesserer meg for!

Les også:

Bilde av Karoline Lysaker og Cinta Lilis Jacobsen.

Drar på NHH-turné

Åtte engasjerte studenter skal i vinter besøke videregående skoler rundt om i landet. – Jeg ønsker å formidle at NHH er mer enn bare studier. Vi har også et fantastisk studentmiljø! sier Hermine Øye-Forbregd.

Sunnmøre trenger økonomer

NAVs siste bedriftsundersøkelse viser at det er svært stor mangel på arbeidskraft i Møre og Romsdal, og at 28 prosent av bedriftene ikke har lykkes med å rekruttere ønsket kompetanse.

Thøgersen påpeker at NHH-studenter tilegner seg kompetanse som næringslivet på Sunnmøre etterspør:

– Sunnmøre er i en særstilling innen verdiskaping til havs, og med basis i unge folk med rett kompetanse og rette holdninger, bør det ligge til rette for vekst og optimisme. Med en utdanning fra NHH, kan unge siviløkonomer bidra å utvikle regionen videre.